Έτοιμο για… πρεμιέρα το Taxisnet – Σε 3 δόσεις ο φόρος εισοδήματος

0
4

 

Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet που θα υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις περίπου 6 εκατ. ευρώ φορολογουμένων, ενώ, όπως προκύπτει από ενημέρωση που έκανε σε λογιστές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, το Taxisnet θα παραμείνει ανοιχτό για διάστημα τριών μηνών.

H προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, η οποία, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, λήγει στις 30 Απριλίου, θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου, ίσως και μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Χωρίς να αλλάζει ο αριθμός των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος και με καθυστέρηση δυο μηνών σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, κάνει πρεμιέρα εντός της εβδομάδας η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Το σχέδιο για εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος έως 8 μηνιαίες δόσεις δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα και φέτος οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα θα κληθούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here