Έτοιμο το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

0
2

Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί το σχέδιο προκήρυξης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά το τέλος της διαδικασίας αναμένεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε, δηλαδή, θα μάθουμε ποια επιχειρηματικά σχήματα πλειοδότησαν και θα αγοράσουν τις τέσσερις άδειες.

Το σχέδιο προκήρυξης θα τεθεί σε διαβούλευση για επτά ημέρες και μέσα στον επόμενο ενάμισυ μήνα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι των υποψηφίων. Αφού δημοσιευτεί στο διαδίκτυο ο πίνακας των υποψηφίων και αφού αξιολογηθούν οι όποιες ενστάσεις, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος θα έχει χαρακτήρα ανοικτής δημοπρασίας. Δηλαδή, συγκεντρωμένοι σε ένα δωμάτιο, θα προσφέρει α ποσό ο ένας, στη συνέχεια θα προσφέρει ο άλλος α+, α++ ο τρίτος, μέχρις ότου το ύψος της άδειας φτάσει σε ένα ποσό πέραν του οποίου δεν θα κάνει μεγαλύτερη αντιπρόταση κανείς.

Το ερώτημα είναι σε τι ύψος ποσού μπορεί να φτάσει κάθε άδεια, ώστε να διαπιστώσουμε πόσα χρήματα θα μπουν στα κρατικά ταμεία. Για να συμμετάσχει κάποιος στον διαγωνισμό πρέπει να κατθέσει ως εγγύηση σε ειδικό «κουμπαρά» 8 εκατομύρια ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here