Έτοιμο τo σχέδιο των «5»- Προτείνουν σκληρές μεταρρυθμίσεις

0
11

 

Το σχέδιο των «5» το οποίο θα περιλαμβάνει αρκετά σκληρές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, είναι έτοιμο να αποσταλεί στην ελληνική πλευρά, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal , τονίζοντας παράλληλα πως οι πιστωτές της Ελλάδας φαίνεται πως πλέον έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Η εφημερίδα Wall Street Journal, σε δημοσίευμα της ανέφερε πως οι οποίες διαφωνίες έχουν ξεπεραστεί και σήμερα συνετάχθη κοινό σχέδιο στη βάση όσων συζητήθηκαν χθες κατά τη συνάντηση στο Βερολίνο Μέρκελ – Ολάντ – Λαγκάρντ – Ντράγκι – Γιούνκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο συνεδριάζει το Euroworking Group.

Οι «5», σύμφωνα με τη Wall Street Journal, συμφώνησαν να πιέσουν την Ελλάδα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις ενώ το ΔΝΤ δέχτηκε να χαλαρώσει την επιμονή του να δώσει η Ευρώπη περισσότερο ξεκάθαρες δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Πάντως η επικεφαλήςη του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι, εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε αρκετές οικονομικές μεταρρυθμίσεις μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους θα κριθεί απαραίτητη.

Το σχέδιο των «5» θα τεθεί τις επόμενες ώρες υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης και σύμφωνα με το άρθρο ο Α. Τσίπρας αναμένεται να αντιμετωπίσει δύσκολες πολιτικά απαιτήσεις για σκληρές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

Αν και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι διστακτικοί να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους ως τελεσίγραφο, παραδέχονται ότι τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει λίγο χρόνο να διαπραγματευτεί και θα πρέπει, είτε να το δεχτεί, είτε να το απορρίψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here