Έτοιμοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους 60 επίορκοι γιατροί

0
3

Διαστάσεις χιονοβιστάδας λαμβάνουν οι υποθέσεις επίορκων γιατρών οι οποίοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε ρεπορτάζ του το Έθνος, εκκρεμούν τουλάχιστον 60 υποθέσεις επίορκων γιατρών στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ.

Και αυτό γιατί μετά τη συνταξιοδότηση του δικαστικού που είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στο Συμβούλιο, δεν έχει οριστεί ακόμα αντικαταστάτης. Έτσι οι υποθέσεις δεν εξετάζονται και οι γιατροί είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους με βάση τους νόμους 4325 και 4332 του 2015.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η νομοθεσία ορίζει ότι η αναστολή άσκησης των καθηκόντων του γιατρού αίρεται αυτοδίκαια στην περίπτωση που το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν αποφασίσει μέσα σε 30 μέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου επέστρεψε στον Ευαγγελισμό χειρουργός ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι να παίρνει «φακελάκι», καθώς και χειρουργός του νοσοκομείου Παίδων, ο οποίος είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα το 2011.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το ζήτημα με το Κεντρικό Πιεθαρχικό Συμβούλιο θα λυθεί καθώς αναμένεται διορισμός προέδρου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μέσα στις επόμενες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here