Εurogroup: Επί τάπητος η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

0
3

 

  Σοβαρή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το ασφαλιστικό, ωστόσο, όπως επισήμανε μένει να φανεί αν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του συστήματος.

Σε ό,τι αφορά το χρέος ανέφερε ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι βέβαιη.

«Έχουμε τη δέσμευσή τους για συμμετοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας ότι το Ταμείο ζητεί γενναία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τον διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντησή τους ότι η Ελλάδα αποδέχεται το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ευτυχής για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ενώ σχετικά με το σχέδιο του ασφαλιστικού σχολίασε ότι είναι εμφανές πως έχει γίνει σκληρή δουλειά.
Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε απλά έναν απολογισμό δεν θα μπούμε σε βάθος».

Μοσκοβισί: Ανάγκη αξιόπιστης μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό

Στην ανάγκη για μία αξιόπιστη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, το οποίο είναι βασικό θέμα, όπως είπε, της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως είπε, στη σημερινή συνεδρίαση θα μιλήσουμε για την Ελλάδα και τον τρόπο που θα κλείσουμε την αξιολόγηση με έμφαση στο ασφαλιστικό.

«Έχει υποβληθεί ένα σχέδιο, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε, θέλουμε μια αξιόπιστη μεταρρύθμιση, η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή, από το καλοκαίρι έχουν ψηφιστεί σοβαρές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here