Εuronews για Τσίπρα: Μετεωρίτης ή σταρ;

0
2

«Τι είναι, τελικά, ο Αλέξης Τσίπρας;», διερωτάται το Euronews , επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μένει να αποδείξει αν είναι ένας μετεωρίτης ή ένας πολιτικός σταρ.

Όπως αναφέρει,  τον Ιανουάριο, ο Τσίπρας ανήλθε στην εξουσία προβάλλοντας τις έννοιες της αξιοπρέπειας, της ενότητας και της περηφάνιας. Είπε πως μέσω του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ένας νέος δρόμος. Άραγε, οι Έλληνες δέχονται ακόμη και σήμερα να διαβούν αυτό το δρόμο;, διερωτάται το άρθρο.

«Για αρκετό διάστημα ο Τσίπρας πρόβαλε το άνετο στυλ του και το χαμόγελό του. Το έκανε τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις συναντήσεις που είχε με τους ξένους δανειστές. Στόχος του ήταν να πετύχει μια καλή συμφωνία». Βλέποντας πως φτάνει σε ένα οριακό σημείο, ζήτησε από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «Όχι» στο δημοψήφισμα που προκήρυξε. Ωστόσο, τα μαύρα σύννεφα της Ευρωζώνης οδήγησαν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις σε ένα μεταίχμιο. Κάποιος από τις δύο πλευρές θα έπρεπε να κάνει πίσω και τελικά αυτός που το έκανε ήταν ο Τσίπρας. Από εκείνη τη στιγμή, ο Τσίπρας δέχθηκε την πολεμική αντίδραση μελών του κόμματός του που στη συνέχεια αποχώρησαν για να φτιάξουν άλλο κόμμα. Ως απάντηση όλων αυτών, ο Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές ζητώντας την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Αυτό που μένει να απαντηθεί, καταλήγει το Euronews, είναι αν ο Τσίπρας ήταν ένας μετεωρίτης στο πολιτικό στερέωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here