Ευχαριστίες Πούτιν στο Άγιον Όρος για τη φιλοξενία

0
8

 

Με επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία που δέχθηκε κατά την επίσκεψή του στη μοναστική πολιτεία του Αθω, στις 28 Μαΐου.

Στην επιστολή του ο κ. Πούτιν τονίζει ότι το Άγιον Όρος είναι σημείο αναφοράς για την ορθόδοξη πίστη και παράδοση στη Ρωσία και το έργο των μοναχών, διαχρονικά, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον λαό της χώρας του.

Στην αντιφώνησή του στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, είχε πει: «Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως, αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο ‘Αγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here