Ευρύ προβάδισμα της Κλίντον επί του Σάντερς

0
4

 

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 29 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του γερουσιαστή του Βερμόντ Μπένι Σάντερς στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία Άιοβα, μόλις δέκα ημέρες πριν αρχίσει η εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του προσώπου που θα είναι υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.

Η Κλίντον «διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί του πλησιέστερου αντιπάλου της», του γερουσιαστή Σάντερς, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Loras College. Η Χίλαρι Κλίντον αυτήν τη στιγμή συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο Σάντερς βρίσκεται στο 30%.

Ένας τρίτος διεκδικητής του χρήματος των Δημοκρατικών, ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ Μάρτιν Ο’ Μάλεϊ, συγκεντρώνει μόλις το 7%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Τη 14η Ιανουαρίου η Κλίντον και ο Σάντερς εμφανίζονταν να οδεύουν σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στην Άιοβα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Bloomberg Politics / Des Moines Register. Η πρώην ΥΠΕΞ φερόταν να συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου και ο πρώην γερουσιαστής του Βερμόντ το 40%.

Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here