Έχασε το επόμενο Eurogroup η Ελλάδα

0
4

Έχασε την ημερομηνία της 24ης Απριλίου η κυβέρνηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι απίθανο να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα ο Βαλντις Ντομπρόφσκις, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περίπλοκες, τονίζοντας παράλληλα, ότι αν και έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει να επιταχύνονται.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι είναι απίθανο να εκταμιευτεί δόση για την Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο. Κάτι που δείχνει ότι η θηλιά για την Ελλάδα ολοένα και σφίγγει…

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην «Handelsblatt» το μόνο που αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις μεταρρυθμίσεις με τους πιστωτές.

Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικαλούμενη διπλωματικές πηγές ΕΕ αναφέρει ότι όλα δείχνουν ότι η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα πάει στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here