Εξηγήσεις ζητούν τα βελγικά ΜΜΕ για τις δηλώσεις του Ζαν Γιαμπόν

0
4

Υπήρξαν μουσουλμάνοι που κυριολεκτικά «χόρευαν από τη χαρά τους» για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Zαν Γιαμπόν, προκαλώντας σάλο στη βελγική πολιτική ζωή.

Ο Τύπος επικρίνει τον Φλαμανδό πολιτικό, με την εφημερίδα Standaard να διερευνά τους λόγους για τους οποίους ο υπουργός αρνείται να ανακαλέσει την πολύκροτη δήλωσή του. Σημειώνεται πως το χάσμα που προκαλείται από τις δηλώσεις Γιαμπόν στη βελγική κοινωνία καθίσταται αγεφύρωτο και ως εκ τούτου το κόμμα του, η N-VA, υποχρεούται να απαντήσει κατά πόσον θεωρεί δυνατή την αρμονική συνύπαρξη με το Ισλάμ στην βελγική κοινωνία κι εάν όχι τι ακριβώς προτείνει.

Για κατακραυγή σε βάρος του Ζαν Γιαμπόν, η οποία δεν έχει ακόμη κοπάσει, στον βαθμό που δεν είναι σε θέση να προσκομίσει πειστικές αποδείξεις για την αλήθεια των ισχυρισμών του, μιλάει η De Morgen στο κεντρικό της θέμα. Η εφημερίδα ασκεί στο κύριο άρθρο της σφοδρή κριτική σε βάρος του Ζαν Γιαμπόν, χαρακτηρίζοντας ως «θλιβερό» το γεγονός ότι ένας υπουργός μπορεί να κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες χωρίς να προσκομίζει αποδείξεις.

«Ο Ζαν Γιαμπόν παρακαλείται να εξηγηθεί», αναφέρει τέλος η Soir, ενώ η Libre Belgique στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Τα λόγια του Ζαν Γιαμπόν φέρνουν σε δύσκολη θέση την [κυβερνητική] πλειοψηφία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here