Το υπέρτατο δώρο ζωής της Νίκης για 50χρονο πατέρα – Εμφανώς συγκινημένη η κόρη του

0
3

 

Άνδρας 50 ετών από την Πελοπόννησο πήρε το ήπαρ της μικρής Νίκης που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Τις επόμενες ώρες (Τετάρτη βράδυ) αναμένεται να μεταμοσχευθεί και το νεφρό της νεαρής κοπέλας.

Ο 50χρονος που πήρε το ήπαρ της κόρης του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, έπασχε από κύρωση του ύπατος και βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας. «Η μεταμόσχευση είναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάδελφο. Είναι το υπέρτατο δώρο που μπορούσε να μας έρθει αυτή την στιγμή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την οικογένεια», δηλώνει εμφανώς συγκινημένη και ανακουφισμένη στην ΕΡΤ η κόρη του 50χρονου για την προσφορά των οργάνων της Νίκης που έσωσε την ζωή του πατέρα της.

Μετά την γενναία απόφαση για τη δωρεά, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έτσι ώστε τα μοσχεύματα να φτάσουν εγκαίρως στα νοσοκομεία. Η ομάδα μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης  ανταποκρίθηκε άμεσα για να μεταμοσχευθεί το ήπαρ. «Έφυγε άμεσα, «τρέχοντας», για να προλάβει, έγινε λήψη μέσα στη νύχτα από το νοσοκομείο της Πάτρας, γύρισαν με πολεμικό αεροπλάνο για να προλάβουμε τον χρόνο. Πρέπει η μεταμόσχευση στο ήπαρ να ολοκληρωθεί, να ξαναδώσουμε δηλαδή αίμα στο μόσχευμα, στις 8-10 ώρες το πολύ», είπε στην ΕΡΤ γιατρός του Ιπποκράτειου.

Κάθε μόσχευμα είναι πολύτιμο επισημαίνουν οι γιατροί. Ωστόσο καταγγέλλουν ότι λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων αναγκάστηκαν να ακυρώσουν όλα τα υπόλοιπα χειρουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της 16χρονης Νίκης δώρισαν εκτός από το ήπαρ, τα μάτια και τα δύο νεφρά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here