Ευρωβαρόμετρο: Το 82% των Ευρωπαίων ζητεί περισσότερα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

0
11

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, το 82% των Ευρωπαίων θέλει η ΕΕ να παρεμβαίνει περισσότερο από ότι παρεμβαίνει σήμερα στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ενώ το 69% θεωρεί ανεπαρκείς τις σημερινές δράσεις της Ένωσης.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους πολίτες που απάντησαν στην έρευνα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων (42%), για την καταπολέμηση των βαθύτερων αιτιών της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης (41%) αλλά και για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων (39%).

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η έρευνα δείχνει πως το 83% των Ελλήνων επιθυμεί περισσότερες δράσεις από την ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Για να γίνει αυτό οι Έλληνες πολίτες που απάντησαν στην έρευνα πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης όπλων εντός της ΕΕ (49%), να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων (44%) και να καταπολεμηθεί η χρηματοδότηση των τρομοκρατικών ομάδων (41%).

Όσον αφορά στην Κύπρο, το 93% των Κυπρίων επιθυμεί περισσότερες δράσεις από την ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Για να γίνει αυτό οι Κύπριοι πολίτες που απάντησαν στην έρευνα πιστεύουν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης τρομοκρατικών ομάδων (53%), να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων (45%) και να καταπολεμηθεί η παράνομη διακίνηση όπλων εντός της ΕΕ (44%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here