Ευρύτερες συναινέσεις στο τραπέζι της συζήτησης Μητσοτάκη – Θεοχαρόπουλου

0
6

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και για αυτό όπως τόνισε ενθαρρύνει τον διάλογο των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως αναλαμβάνει την ηγεσία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διχάζει την ελληνική κοινωνία σε θέματα όπως το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος και στο προσφυγικό εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις εξελίξεις και για τη θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν.

Όπως είπε, η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει τη θέση της Ελλάδας, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τεθεί η εθνική διάσταση στο ζήτημα και να μην επικρατήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ήδη έχει ζητήσει και θα ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ ξεκαθάρισε πως η χώρα δεν θα πρέπει να δώσει λαβή σε κακόβουλους για τις δεσμεύσεις που έχει πάρει.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα τονίζοντας πως απαιτείται ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων παρά τις διαφορές που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα το προσφυγικό το οποίο η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει ευρωπαϊκά, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. «Απαιτείται περισσότερη και όχι λιγότερη Σένγκεν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά στο ασφαλιστικό ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και συγκεκριμένες προτάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here