Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα

 

«Αμφισβητούμε ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός μπορούν να βγάλουν την χώρα από τα αδιέξοδα της κρίσης. Άλλη Κυβέρνηση και άλλο Πρωθυπουργό.

Αυτό όμως που προέχει είναι να συμφωνήσουμε επιτέλους σε μια εθνική γραμμή και να την υπηρετήσουμε πριν να είναι αργά. Αυτή την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με ευρεία κοινοβουλευτική και λαϊκή στήριξη μπορεί να την υλοποιήσει», δηλώνει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι είναι αυτονόητο ότι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι επικεφαλής μιας τέτοιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης. «Κανένας μόνος του ή με κυβερνητικό εταίρο τσόντα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση» συμπληρώνει και απευθυνόμενη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ διαμηνύει να μην προεξοφλούν την στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επόμενη Βουλή, εάν αποφασίσουν να παίξουν το μέλλον της χώρας κορώνα – γράμματα«.

«Η κυβέρνηση διολισθαίνει σε καθεστωτικές νοοτροπίες και πρακτικές. Δεν θέλει να τα αλλάξει όλα, θέλει να τα ελέγξει όλα. Όσο υποχωρεί κοινωνικά και απομονώνεται πολιτικά, τόσο παρεκτρέπεται θεσμικά. Στη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη τύπου ο Πρωθυπουργός έδειξε αυτή τη καθεστωτική του αντίληψη», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*