Φ. Γεννηματά: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ζει μέσα μας

0
6

Την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτικής παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της με αφορμή τη συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος.

«Δεκαεννέα χρόνια μετά το θάνατό του, ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχει παντού. Ζει μέσα μας, στην καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, γιατί οι ιδέες του δικαιώθηκαν από την ιστορία και το έργο του αναγνωρίστηκε από την κοινωνία», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Όπως τονίζει, «ο Ανδρέας Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές μπροστά από την εποχή του, με τις ιδεολογικές του αναφορές και τις βασικές πολιτικές επιλογές του, που  επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε και ταυτίστηκε με την αγωνία των απλών  καθημερινών  ανθρώπων και δικαίωσε τις προσδοκίες τους. Γιατί έζησαν καλύτερες μέρες με ελευθερίες και δικαιώματα, με Δημοκρατία, Ανάπτυξη, με Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη», σημειώνει  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Για μας, την παράταξή του, το ΠΑΣΟΚ,  η 23η Ιουνίου κάθε έτους είναι ημέρα τιμής στη μνήμη του ιδρυτή και μεγάλου ηγέτη μας. Είναι όμως και ημέρα  περισυλλογής και ευθύνης για την διαφύλαξη της πολιτικής παρακαταθήκης του»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here