Φάιμαν: Η Ελλάδα ενεργεί ως γραφείο ταξιδίων στο προσφυγικό

0
23

 

«Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί», δήλωσε σε συνέντευξη του ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, εμμένοντας στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης.

Επεσήμανε δε πως η χώρα του θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί, ως ανώτερο όριο, για φέτος, ενώ επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν εφαρμοζόταν αναλογικά σε όλες τις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε η αυστριακή ποσόστωση.

Αναφερόμενος στη διάσκεψη της Βιέννης, είπε ότι «η μεμονωμένη δράση μας είναι καθαρή άμυνα αλλά και μία κραυγή για βοήθεια» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές ανεφάρμοστες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε δεύτερη συνέντευξή του μάλιστα, χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά «έχει συνηθίσει να παρακολουθεί με θλίψη την Ελλάδα να στέλνει παρακάτω τους πρόσφυγες και ήταν ευχαριστημένη που βρέθηκε κάποιος, ο οποίος σήκωσε τα μανίκια και βοήθησε».

Από τα βέλη του δε γλίτωσε και η Γερμανία, τονίζοντας πως το Βερολίνο δεν υποστήριξε το αίτημα της Βιέννης να διαγραφούν κοινοτικές επιδοτήσεις εν μέσω της διένεξης ως προς τις ποσοστώσεις στην κατανομή των μεταναστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here