Φάιμαν: Η Ε.Ε. να ετοιμαστεί να δεχθεί 50.000 πρόσφυγες

0
4

 

Nα είναι έτοιμη να δεχθεί μελλοντικά 40-50.000 πρόσφυγες από τα κέντρα φιλοξενίας της Τουρκίας,  κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε,  ότι η Τουρκία πληροί τους όρους που έχουν τεθεί από το κοινό Σχέδιο Δράσης με την ΕΕ.

«Αν μελλοντικά η φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία λειτουργεί έτσι ώστε να έρχονται από εκεί μόνο λίγοι πρόσφυγες προς την ΕΕ, θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να είναι έτοιμοι να δεχτούν με νόμιμο τρόπο περίπου 40.000-50.000 ανθρώπους, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», δήλωσε ο κ. Φάιμαν στην εφημερίδα «Die Welt».

Τόνισε ωτόσο ότι «δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί η προσφυγική ροή προς την Ευρώπη και επιπλέον η ΕΕ να πάρει κι άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φάιμαν κάλεσε ακόμη τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ να στηρίξουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία.

«Πρέπει αν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν όλες οι χώρες παίρνοντας πρόσφυγες από την Τουρκία. Αν μια χώρα της ΕΕ είναι πρόθυμη να πάρει πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία, θα μπορούσε κανείς τότε να σκεφτεί αυτή η χώρα να πρέπει να πάρει αναλογικά λιγότερους πρόσφυγες από την Ιταλία και την Ελλάδα», δηλώνει σχετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here