Φάιμαν: Ποτέ οι πιθανότητες για συμφωνία δεν ήταν τόσο θετικές όσο σήμερα

0
5

 

Οι πιθανότητες για συμφωνία επί τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα αυξάνονται, δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Osterreich.

«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε (τώρα) πιο κοντά σε μία συμφωνία, από ό,τι προηγουμένως. Θα έλεγα ακόμη και ότι οι πιθανότητες για μία συμφωνία για την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο θετικές όσο είναι τώρα», δηλώνει.

«Ωστόσο, απέχουμε ακόμη από ένα τελικό ‘ναι’ για τη συμφωνία διότι ορισμένες χώρες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα», προσθέτει.

Ο Αυστριακός καγκελάριος λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την προσφορά της διότι τώρα χρειάζονται περισσότερα από τα 53 δισεκατομμύρια ευρώ που ορίσθηκαν αρχικά.

Ωστόσο επαναλαμβάνει: «Οφείλουμε να αποφύγουμε ένα Grexit – αυτό θα συνιστούσε πισωγύρισμα για την Ευρώπη. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναζητήσουμε μία εποικοδομητική λύση».

Και εξηγεί ότι μία τέτοια λύση δεν θα σήμαινε κούρεμα για τους πιστωτές, αλλά μείωση του βάρους του επιτοκίου με τη χορήγηση στην Ελλάδα περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή του χρέους της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here