Φάιμαν: Το προσφυγικό δεν πρέπει να συγχέεται με την τρομοκρατία

0
3

 

Την ευρεία στήριξή του στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την προσφυγική κρίση εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί σημαντικό να μην συγχέεται το προσφυγικό με την μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Οι πρόσφυγες τρέχουν για να σωθούν», δήλωσε.

Ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποίησε ότι το κλείσιμο των συνόρων θα σημάνει «το τέλος της Σένγκεν και της ευρωπαϊκής ιδέας» ενώ σημείωσε ότι η λύση βρίσκεται στη Συρία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα ούτε στα αυστριακά ούτε στα γερμανικά σύνορα», δήλωσε ο κ. Φάιμαν στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του, με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, για να προσθέσει ότι η λύση θα ήταν το τέλος της βίας στη Συρία, η συνεργασία με την Τουρκία για την βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων και τα μέτρα στην Ελλάδα.

Ο κ. Φάιμαν ζήτησε ακόμη καλύτερη συνεργασία μεταξύ άλλων στην συλλογή πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες και στην δράση της αστυνομίας. «Είμαστε οργανωμένοι κατά τρόπο ώστε κάθε χώρα να κάνει κάτι μόνη της. Μόνο από κοινού μπορούμε τώρα να είμαστε πραγματικά αποτελεσματικοί», δήλωσε ο κ. Φάιμαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here