Παρασκευή 20 Απρίλιος 2018
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Φάρμακο για τ...

Φάρμακο για το aids με κόστος 1 δολάριο εναντίον του αλαζόνα μεγιστάνα

0
16

Τον Σεπτέμβριο ο Martin Shkreli δέχθηκε δημόσια κατακραυγή όταν αύξησε την τιμή του Daraprim, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται από ασθενείς με AIDS, από 750 δολάρια σε 13.50 δολάρια!

Τότε, ο νεαρός επιχειρηματίας προσπάθησε να δικαιολογηθεί κατηγορώντας την ανεξέλεγκτη δύναμη της αγοράς.

Τώρα, ένα νεό γενόσημο που θα πωλείται στην τιμή του ενός δολαρίου βγαίνει σύντομα την αγορά, απειλεί την εταιρεία του.

Η Imprimis Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα χάπι που περιέχει πυριμεθαμίνη, το συστατικό στο Daraprim που καταπολεμά την τοξοπλάσμωση, μια παρασιτική ασθένεια που απειλεί τους ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτούς με aids.

Η φαρμακευτική αγωγή της Imprimis δεν είναι βέβαια ίδια με τον ανταγωνιστή της, όμως, σύμφωνα με την Ars Technica, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια αποτελεσματική και πολύ φθηνότερη εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι το Daraprim είναι το μόνο άλλο φάρμακο στην αγορά, με βάση την πυριμεθαμίνη.

Ο CEO της Imprimis Mark L. Baum, αναφέρει ότι η εταιρεία προσπαθεί να πολεμήσει την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 «Είναι αναμφισβήτητο ότι οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων, μας έκαναν να ανησυχήσουμε και μας ανάγκασαν να λάβουμε θετικά μέτρα ώστε να βοηθήσουμε τους άπορους ασθενείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here