Φέρετρο με ομοίωμα του Ερντογάν στη τουρκική πρεσβεία της Μόσχας

0
9

 
Στελέχη ενός εθνικιστικού κόμματος άφησαν την Παρασκευή ένα φέρετρο, στο εσωτερικό του οποίου είχαν τοποθετήσει μια κούκλα- ομοίωμα του Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Μόσχα.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περίπου 20 στελέχη του κόμματος. Στη συνέχεια εναπόθεσαν στεφάνια με τα μηνύματα «στη μνήμη των εχθρών της Ρωσίας» και «στη μνήμη των μαριονέτων των ΗΠΑ», όπως αναφέρει ανακοίνωσή τους.
Η δημοτική αρχή της Μόσχας δεν είχε δώσει άδεια για αυτήν τη διαμαρτυρία. Η αστυνομία προσήγαγε τους δύο διοργανωτές, ωστόσο τους άφησε ελεύθερους λόγω της ασυλίας που απολαμβάνουν ως δημοτικοί σύμβουλοι.
Στην Κριμαία, μια ομάδα νεαρών έκαψε την Παρασκευή ένα ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κεντρική πλατεία της Συμφερόπολης, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στο Σάλεκχαρντ, στο ρωσικό Μεγάλο Βορρά, μεγάλα πανό κοσμούσαν τις προσόψεις πολλών κτιρίων με τα οποία οι Ρώσοι καλούσαν τους συμπολίτες τους να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία και να μην αγοράζουν τουρκικά προϊόντα.
«Εκείνος που θα πάει για διακοπές στην Τουρκία θα θεωρηθεί συνεργός των τρομοκρατών» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα από τα πανό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here