Φερχόφσταντ: Αποτέλεσμα κοινής ευθύνης η ελληνική «σπαζοκεφαλιά»

0
10

 

Η ελληνική «σπαζοκεφαλιά» είναι αποτέλεσμα κοινής ευθύνης, υποστήριξε ο ηγέτης της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ.
Σε άρθρο γνώμης στο Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ευρωπαίος πολιτικός υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι διότι οι Έλληνες δεν έκαναν ποτέ ένα πραγματικό μεταρρυθμιστικό πακέτο ή δεν έκαναν ποτέ τη ρήξη με τα λάθη του παρελθόντος.

Αλλά, διότι, συνέχισε, η Ευρώπη ακολούθησε εσφαλμένες πολιτικές – πολιτικές που συνοψίζονται στην εφαρμογή κοινής λογιστικής, η οποία αργά και σταθερά έπνιξε την ελληνική οικονομία.

«Η μόνη διέξοδος από την κρίση αυτή μπορεί να προκύψει από μία τελείως νέα και συνολική προσέγγιση η οποία θα δίνει λύσεις στην Ελλάδα, αλλά επίσης στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαναεμφανιστούν αυτές οι δραχμές» τόνισε παράλληλα.

Όπως εξήγησε, η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται τώρα να σχεδιάσει πώς θα εφαρμόσει βαθιές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Πρέπει να δείξουν στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι θα εγκαθιδρύσουν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της Ευρωζώνης, εξήγησε ότι «φορτώσαμε τη χώρα με πολύ μη βιώσιμο χρέος».
Συνοψίζοντας, κατέληξε χρειαζόμαστε μία δραστικά νέα προσέγγιση για τις διαπραγματευτικές ομάδες, τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here