Φεύγουν οικειοθελώς 120 πρόσφυγες

0
2

 

Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί η αστυνομική διεύθυνση Χίου, προκειμένου να καταγράψει και να υποβάλει επισήμως στην τουρκική πλευρά το αίτημα για επανεισδοχή περίπου 120 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι εξεδήλωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Η πολυήμερη αναμονή, μερικοί εξ αυτών συμπληρώνουν δύο μήνες στη Χίο από τις 20 Μαρτίου και εντεύθεν, η έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής και οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης κυρίως στον χώρο του hot spot της ΒΙΑΛ, οδηγούν πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες στην απόφαση της επιστροφής.

Ήδη, στην αστυνομική διεύθυνση Χίου έχουν καταγραφεί 22 Αφγανοί και Σύροι, που δήλωσαν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν, ενώ άλλοι περίπου 100 που έχουν υποβάλει ανάλογες δηλώσεις και διαμένουν στην ΒΙΑΛ αναζητούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί και γι΄ αυτούς η καταγραφή.

Στη συνέχεια θα υποβληθεί το σχετικό αίτημα στην Τουρκία και η Frontex θα αναλάβει την προώθησή τους στην γείτονα με την συνήθη διαδικασία.

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι αρκετές φορές έχουν εκδηλωθεί σχετικά αιτήματα από πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά την τελευταία στιγμή κάποιοι εξ αυτών υπαναχωρούν. Έτσι, δεν είναι βέβαιον ότι ο τελικός συνολικός αριθμός όσων θα αναχωρήσουν οικειοθελώς θα είναι ο αναφερθείς των περίπου 120 προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: astraparis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here