Φυλακές Κέρκυρας: Έσκαψαν τούνελ για να δραπετεύσουν αλλά ένας σκύλος τους χάλασε τα σχέδια

0
8

Η σχετική απόδραση αποκαλύφθηκε περίπου στις 10.00 το πρωί, όταν στο δασάκι που βρίσκεται δίπλα απο τις φυλακές, ένας πολίτης έβγαλε βόλτα τον σκύλο του.

Σύμφωνα με τον MEGA, ο σκύλος πήγαινε συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν έφευγε από εκεί. Έτσι ο ιδιοκτήτης του σκύλου πλησίασε για να δει τι ήταν αυτό που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του τετράποδου φίλο του και τότε άκουσε θορύβους κάτω από την άσφαλτο. Απορημένος, ειδοποίησε την εξωτερική φρουρά των φυλακών για να δουν όλοι μαζί τι συνέβαινε. Και κάπως έτσι, αποκαλύφθηκε το σχέδιο των κρατουμένων που σχεδίαζαν απόδραση…

Σύμφωνα με το corfupress.com σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν την τρύπα, οι κρατούμενοι ήταν ήδη μέσα και έσκαβαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από το κελί που είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση, ενώ είχαν ήδη μεταφερθεί στη στοά προσωπικά τους αντικείμενα (από ταπεράκια μέχρι ανεμιστήρες) με στόχο την άμεση διαφυγή από τις φυλακές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχέδιο συμμετείχαν περισσότεροι από 15 κρατούμενοι, ωστόσο μέχρι στιγμής, ενώ η πρώτη εκτίμηση δίνει πλήρη αποτυχία του σχεδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here