Φίλης: Εγκάθετοι της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής κλείνουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία (Video)

0
7

 

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Σταμάτη προκάλεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης όταν μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στο προσφυγικό, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι φέρει πολιτικές ευθύνες για τον θάνατο χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, αφορμή αποτέλεσε η φράση του υπουργού ότι «άλλοι έπνιγαν πρόσφυγες στο Αιγαίο, όχι εμείς».

Ο κ. Σταμάτης σηκώθηκε από τη θέση του και ρώτησε εντόνως τον Νίκο Φίλη σε ποιους αναφέρεται με τον υπουργό να απαντά: «Τα ξέρετε. Η κυβέρνησή σας. Ανάλγητη και απάνθρωπη».

«Μου κάνει εντύπωση που αντί να προσφέρετε τη συμβολή σας, τη συνεργασία σας για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον πρόβλημα, που είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, έρχεστε εδώ και στήνετε έναν μικροπολιτικό καυγά για το προσφυγικό» συνέχισε ο Νίκος Φίλης.

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών στα σύνορα με την Βουλγαρία. Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Φίλης τόνισε: «Οι καπεταναίοι σας κλείνουν τους δρόμους και συγκρούονται με τους Βούλγαρους οδηγούς. Εσείς κλείνετε τα σύνορα. Δίνετε επιχειρήματα στον Σόιμπλε και στους άλλους να θέσουν θέμα Grexit. Κλείνετε τα σύνορα δήθεν με κοινωνικά αιτήματα».

Η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Σταμάτη. «Είναι ή όχι δικά σας στελέχη εκεί; Αυτή είναι η προσφορά σας. Με τον Σόιμπλε χέρι – χέρι» συνέχισε απτόητος ο Νίκος Φίλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here