Φίλης: Με σωστή παιδεία οι 17χρονοι μπορούν να ψηφίζουν και να οδηγούν

0
4

 

«Θεωρούμε, ότι είναι αναγκαίο και μπορεί να υπάρξει, να ψηφίζουν οι νέοι, 17 ετών για να εκλέγουν κυβέρνηση, συνεπώς θα πρέπει να τους δώσει η κοινωνία μια τέτοια αρμοδιότητα, μια τέτοια ευθύνη που αφορά το σύνολο την πορεία της κοινωνίας. Να μην τους δώσει και το τιμόνι να οδηγούν;» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο Νίκος Φίλης πρόσθεσε πως «όπως για το θέμα της ψήφου στα 17, πιστεύω πως χρειάζεται μια πολιτική διαπαιδαγώγηση και στο σχολείο και παντού στην κοινωνία, και ως ένα βαθμό αυτό προχωρεί και για το θέμα της αδείας οδήγησης και αυτό είναι πολύ αναγκαίο. Χρειάζεται από το Δημοτικό σχολείο να έχουμε μια διαπαιδαγώγηση που να αφορά την ευθύνη, σε σχέση με την οδήγηση και με την κυκλοφοριακή αγωγή», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε: «Εκεί πηγαίνουμε τώρα, να θεσπίσουμε στο Δημοτικό, τις τελευταίες τάξεις και στο Γυμνάσιο, τις πρώτες, μαθήματα που να εξοικειώνουν τα παιδιά με την οδήγηση και γενικότερα να αντιμετωπίζουν και να προλαμβάνουν το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε με τα ατυχήματα στη χώρα μας».

Αναφορικά με την άδεια οδήγησης δικύκλου, ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως «βεβαίως, ένα είναι η οδήγηση του αυτοκινήτου και ένα άλλο, είναι η οδήγηση δικύκλου. Το δίκυκλο είναι άλλο πράγμα από το αυτοκίνητο, μπορούμε να έχουμε και μια διαφοροποίηση ηλικιακή. Σε μακρινές αποστάσεις, ναι, (το δίκυκλο είναι πιο επικίνδυνο από το αυτοκίνητο), αλλά στη γειτονιά, από το σχολείο στο σπίτι, μπορούμε να βρούμε διάφορες παραμέτρους, που να τις αξιολογήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here