Φίλης: Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών

0
3

 

«Δημοκρατική έκκληση» για να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, παρεμβαίνοντας στην συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τα προαπαιτούμενα.

«Έχουμε φαινόμενα που οφείλονται στο παρελθόν, ανάγονται σε προ του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσεις, συνδικαλιστικής και ποινικής δίωξης συνδικαλιστών για τους αγώνες τους εναντίον αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων», υπογράμμισε ο Ν. Φίλης.

«Είπαμε και τονίζουμε ότι οι πρακτικές των διώξεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά αναπαράγουν την ένταση, ενώ το σχολείο θέλει ηρεμία», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «πολιτικά η ηγεσία του υπουργείου ζητά να σταματήσουν οι διώξεις. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Δικαιοσύνης να ανταποκριθεί στην δημοκρατική έκκληση που κάνουμε».

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος θα δημιουργηθεί επιτροπή υπηρεσιακών μεταβολών «για να ξέρουμε σε δύο μήνες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν». Υπενθύμισε ακόμη ο Ν. Φίλης ότι «στις 30 Μαΐου λήγει το καθεστώς των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε εξωδιδακτικά καθήκοντα. Ο αριθμός ποικίλει, δεν προκύπτει ότι είναι 11.500, ο αριθμός είναι πιο κοντά στους 4.000- 5.000». «Το ζήτημα των κενών που επηρεάζεται σε μεγάλο μέρος και από το πρόβλημα της αδιοριστίας, πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα από την κυβέρνηση. Να αντιμετωπιστούν και παθογένειες, όπως οι αποσπάσεις», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here