Φίλης: Το ολοήμερο όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά αναβαθμίζεται

0
4

 

Τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στα ολοήμερα σχολεία υπερασπίστηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, διευκρινίζοντας ότι «το ολοήμερο σχολείο όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά αναβαθμίζεται και επεκτείνεται».

Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Μega, ο υπουργός Παιδείας είπε: «Το ολοήμερο σχολείο αλλάζει επί τα βελτίω. Επεκτείνεται με ειδικότητες, με πλούσιο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, γιατί τώρα μόνο το 1/3 των δημοτικών σχολείων είχε ειδικότητες όπως είναι η πληροφορική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι σε μερικά αστικά κέντρα, σε 5.000 σχολεία και όχι σε 1.300 σχολεία, θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν και Αγγλικά και Πληροφορική και Θέατρο και Μουσική και Γυμναστική. Όλα. Και όχι μόνο μερικά σχολεία«.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, ο κ. Φίλης είπε πως με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα τα 2/3 των δημοτικών σχολείων τελειώνουν στις 12:15 και μετά οπου υπάρχει ολοήμερο, τα παιδιά πηγαίνουν στο ολοήμερο, ενώ το 1/3 των δημοτικών σχολείων τελειώνει στις 14:00 και μετά ακολουθεί για κάποια παιδιά το ολοήμερο.

«Εμείς λέμε ότι όλα τα σχολεία θα τελειώνουν στις 13:15 και μετά τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στο ολοήμερο. Άρα ούτε το ολοήμερο καταργείται, και θα έχουμε έναν τύπο ενιαίου σχολείου«.

Αναφορικά με την έναρξη της καθημερινής λειτουργίας των δημοτικών μία ώρα αργότερα, στις 8:15 το πρωί, ο υπουργός είπε πως δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά από τις 7:15 το πρωί «υπήρχε σε λίγα σχολεία και για λίγες περιπτώσεις μαθητών», υπογραμμίζοντας ότι εκείνη την ώρα δεν γίνονταν μαθήματα.

«Το δημοτικό σχολείο δεν είναι βρεφονηπιακός σταθμός, ούτε παρκάρισμα» επισήμανε ο Νίκος Φίλης, επαναλαμβάνοντας πως τα παιδιά θα μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο «γιατί θα υπάρχει, αναβαθμισμένο».

Παράλληλα, δήλωσε πως πλέον η ξένη γλώσσα μπαίνει από την Α’ Δημοτικού σε όλα τα σχολεία, σε όλη την Ελλάδα, ενώ είπε πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο νομοσχέδιο προς κατάθεση στη Βουλή για το κρατικό δίπλωμα γλωσσομάθειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here