Φίλης: Δεν έχουμε λεφτά για το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

1
6

 

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, διότι δεν έχει χρήματα το κρατικό ταμείο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας, μιλώντας στον Alpha 9,89.

«5 Ιουνίου είναι η στιγμή της αλήθειας, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε λεφτά έξω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης προσθέτοντας ότι, αντίθετα, διασφαλίζονται τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα.

«Δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα το δανειακό να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση» πρόσθεσε.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο αρνητικό σενάριο. «Θα το δούμε για δημοψήφισμα, το Σύνταγμα δίνει πολλές δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Φίλης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθούμε συμφωνία που να μην υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της οικονομίας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριοι, την έχουμε βάψει… καθώς το καράβι είναι ακυβέρνητο και οι προσποιούμενοι τους καπετάνιους απλα γυρίζουν στην γέφυρα δίνοντας αντίρροπες οδηγίες στους απόντες μουτσους,…ή χορεύουν στο μπάρ του Τιτανικού ως βαρύγδουποι νάρκισσοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here