Φίλης: Εκλογές σύντομα, υπάρχειπολιτικό θέμα

0
1

Πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση, παραδέχτηκε πως υπάρχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Νίκος Φίλης, από τη στιγμή που δεν έχει 120 βουλευτές να τη στηρίζουν, και προανήγγειλε εκλογές μετά την ψήφιση των απαραίτητων νομοσχεδίων για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας.

«Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί» είπε χαρακτηριστικά στον Σκάι.

«Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές νομικά δεν προκύπτει θέμα, πολιτικά προκύπτει θέμα. Έκλεισε η συμφωνία για τη χρηματοδοτική γέφυρα, έχουμε το δάνειο για τη χρηματοδότηση από τον ESM που θα τελειώσει 15-20 Αυγούστου, δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ασφάλειας».

Όσο γι την ημερομηνία των εκλογών απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «το ΠΡΟ-ΠΟ με τις ημερομηνίες δεν βοηθά τα συμφέροντα του πολίτη, είναι σαφές όμως ότι υπάρχει ανάγκη λαϊκή νομιμοποίησης».

Και κατέληξε: «Η σταθερότητα της χώρας είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ