Φίλης: Καμία αλλαγή στο ολοήμερο – Τζιχάντ όσα λέει ο Αμβρόσιος (ΒΙΝΤΕΟ)

0
5

 

Ξεκάθαρος ότι δεν αλλάζει το παραμικρό στα ολοήμερα σχολεία αλλά αντιθέτως εμπλουτίζεται ο θεσμός καθώς θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί και παιδιά, που μέχρι σήμερα δεν είχαν την δυνατότητα αυτή, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Παιδείας.

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα παιδιά που έχουν δύο γονείς εργαζόμενους ή δύο γονείς που εάν και άνεργοι απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια εργασία – κατά δήλωσή τους – θα μπορούν να συνεχίζουν στο ολοήμερο. Επίσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και φυλακισμένων.

Ο ίδιος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία για προπαγανδιστικού χαρακτήρα αναφορές περί διάλυσης του ολοήμερου σχολείου. Ο κ. Φίλης τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά και εκτίμησε πως την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους βιβλία, δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους χωρίς φαινόμενα κενών και καθυστερήσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από μερίδα της ιεραρχίας, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον «δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού».

Τόνισε πως τα παιδιά ασφαλώς και θα διδάσκονται τις Αρχές της Ορθοδοξίας ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αποκτούν και μια σφαιρική άποψη μαθαίνοντας και για τις άλλες θρησκείες. Ο Νίκος Φίλης σχολίασε και τις κατάρες που εξαπέλυσε εναντίον του τη Μεγάλη Παρασκευή ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, λέγοντας πως όλα έχει πει αποτελούν «καθαρό τζιχάντ». Πρόσθεσε δε ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, απέδωσε όμως τη στάση του στη διατήρηση ισορροπιών στο εσωτερικό της ελλαδικής Εκκλησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here