Ο φίλος μου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

106
178

Η περίπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μου θύμισε το παλιό “αναγνωστικό” του δημοτικού σχολείου που έλεγε: “Τον πιστό φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκεις”. Και αυτή η περίπτωση είναι χαρακτηριστική, γιατί δίδει τη δυνατότητα στον Π. Ψωμιάδη να γνωρίσει πραγματικά ποιοί είναι οι καλοί και πιστοί του φίλοι. Εν τω προκειμένω, από πλευράς δικαστικής, δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στην ουσία της υπόθεσής του, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Ομως από την άλλη πλευρά, είναι τεράστιο θέμα ηθικής φύσεως και νοιώθω την ανάγκη αυτό ακριβώς να το μεταφράσω σε προσωπικά αισθήματα: Με τον Π. Ψωμιάδη, ως νομάρχη και ως περιφερειάρχη, γνωριζόμεθα επτά χρόνια. Η συνεργασία μας, τόσο από την πλευρά μας της τοπικής Εκκλησίας όσο και από τη δική του ως εκπροσώπου του κράτους ήταν υποδειγματική και εξυπηρετική για τις ανάγκες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και άλλων διακρίσεων.

Ειδικά, αυτή τη στιγμή προσωπικά και ηθικά, συμπαρίσταμαι με όλη μου τη ψυχή στην περιπέτειά του και θεωρώ ότι είναι μία ιστορία που θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Επί πλέον πιστεύω ότι η κοινωνική συνείδηση των πολιτών του συμπαρίσταται. Ο δοκιμαζόμενος πολιτικός αυτός άνδρας, άλλωστε, είναι απόλυτα συμπαθής. Και έχω την εντύπωση ότι η γενική κατάσταση της ψυχικής διάθεσης των Ελλήνων πολιτών εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών συνεπειών της, έχει μειώσει τις αντιδράσεις αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο φίλο μας, γεγονός που θα ήταν για εκείνον σημαντική ενίσχυση στον ανηφορικό δρόμο που ήδη έχει αρχίσει να παίρνει. Θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Ψωμιάδης, κατά την άποψη μου, είναι ένα γνήσιο πρόσωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του λαού και πορεύεται με το λαό. Δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό εναντίον του. Άλλωστε, τώρα όλοι μεν λυπούνται για την περιπέτειά του, αλλά οι συνθήκες μειώνουν τη διάθεση των φιλικών εκδηλώσεων.

Θυμάμαι στην επτάχρονη συνεργασία μας την συμπεριφορά του απέναντι στο μεγάλο τοπικό αλλά και εθνικό μας θέμα: Την υπόθεση της Μακεδονίας. Από την πρώτη μέρα και μέχρι σήμερα ο Π. Ψωμιάδης είναι ένας ειλικρινέστατος Έλληνας πατριώτης που δεν είναι διατεθειμένος σε καμιά περίπτωση να νοθεύσει τα πατριωτικά του αισθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Αυτό το λέω για να τονίσω ότι είναι άνδρας σταθερός και εδραίος στις απόψεις του, κάτι που είχα πολλές ευκαιρίες βέβαια να διαπιστώσω. Ολα αυτά που του συμβαίνουν σήμερα είναι μία ατυχής ιστορία, η οποία όμως βλάπτει όλη την κοινωνική ισορροπία και την ειρήνη του λαού μας. Γι’ αυτό, προσεύχομαι να τον φωτίσει ο Θεός γιατί ξέρω ότι έχει βαθιά εσωτερική πίστη.

Ομως, θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα ότι η περίπτωση Ψωμιάδη μας διδάσκει κάτι σημαντικό, ότι όλοι όσοι ασκούμε υπεύθυνα λειτουργήματα που έχουν συνέπειες στο λαό μας πάντοτε διατρέχουμε τον κίνδυνο, κάπου, χωρίς να το θέλουμε, να παραβούμε τα αυστηρά όρια της νομιμότητας και να πληρώσουμε τις συνέπειες οι οποίες φυσικά δεν θα μας αξίζουν.

Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι εγώ θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του αλλά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να υπάρχει έκβαση στην υπόθεση του που θα τον αναπαύσει.

106 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλίμονο αν δεν τον υποστηρίζατε τον κύριο Ψωμιάδη Σεβασμιότατε. Θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι σε ολόκληρο το κείμενό σας στο επιμύθιο της όλης υπόθεσης αναφέρεστε μόνο στην τελευταία παράγραφο. Η διδασκαλία σε πνευματικό και θρησκευτικό επίπεδο ασκείται μόνο σε 4 γραμμές σε ένα σύνολο κειμένου πολλαπλάσιων γραμμών. Σε όλο το υπόλοιπο αρκείστε στο να πλέξετε το εγκώμιο του τέως, πλέον, περιφερειάρχη που όπως αποδείχθηκε η αριστερά γνώριζε πάρα πολύ καλά τι ποιούσε η δεξιά του. Η διαφορά, όμως, είναι ότι τώρα μάθαμε κι εμείς και αυτός είναι ο λόγος Σεβασμιότατε που δεν επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη που θα περιμένατε προς το δοκιμαζόμενο φίλο σας… Μακάρι να στηρίζατε δημόσια και άλλους ανώνυμους πολίτες που άδικα τιμωρούνται και αδικούνται και να αφήνατε τους «πύρινους» πολιτικούς λόγους και παρεμβάσεις αφού η διάθεση συνεργασίας με τους πολιτικούς της περιοχής σας είναι επιλεκτική και αρκείται μόνο στους αρεστούς σε σας… Και ο νοών νοείτω!

 2. Κύριε Άνθιμε θέλετε να μας πείτε ότι συμφωνείτε με την παράνομη πράξη του Κ. Ψωμιάδη; που μείωσε τη ποινή ενός ανθρώπου που έκλεβε τους συμπολίτες του; Μας δουλεύετε όλους σε αυτη τη χώρα;;; μα τι θέλετε; να σας πάρουμε όλους με τις πέτρες;; ΕΛΕΟΣ

 3. Με όλον τον σεβασμό και την εκτίμηση στο προσωπό σας Σεβασμιότατε, αλλά τι να πει κανείς? Ο Καρατζαφέρης στο πλευρό του Ψωμιάδη, η ΝΔ στο πλευρό του Ψωμιάδη, εσείς επίσης .
  Καλά αυτός ο κύριος δεν δικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη? Δεν δικάστηκε για παράνομη πράξη σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και βρέθηκε ένοχος?
  Τι συμπαράσταση λοιπόν Σεβασμιότατε και Κε Καρατζαφέρη και Κε Σαμαρά. εσείς δεν είστε που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δικαστούν οι μιζαδόροι οι προστάτες οι κλέφτες και εν πάση περιπτώσει όλοι αυτοί που λόγω αξιώματος και θέσεως παρανομούσαν ατιμωρητί ?
  Σέβεστε κύριοι τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης ή τις γράφετε στα παλιά σας υποδήματα?
  Για ποια πολιτική δίωξη μας παραμυθιάζετε πάλι ,δεν πρέπει η δικαιοσύνη να αποδίδεται εξ ίσου και στον απλό και ταλαίπωρο λαό και στους έχοντας δύναμη και πολιτική ισχύ ή δυο μέτρα δύο σταθμά αναλόγως την περίπτωση και τα πρόσωπα?
  Και είναι αρκετός λόγος ότι κάποιος είναι συμπαθής ώστε η δικαιοσύνη και ο νόμος να τον εξαιρούν?
  Δεν αντιλαμβάνεστε επιτέλους ότι οι επιλογές σας αυτές προκαλούν ( για ακόμα μια φορά ) το λαϊκό αίσθημα και την οργή των ελλήνων που έχουν καταταλαιπωρηθεί και πληρώνουν πανάκριβα το σαθρό μεροληπτικό πολιτικό σύστημα, την ατιμωρησία και ασυλία των ισχυρών και την προστασία ημετέρων για μικροπολιτικούς λόγους, που οδήγησαν την χώρα στην δεινή κατάσταση που βρίσκεται ή το λαϊκό αίσθημα το γράφεται και αυτό ακριβώς στα ίδια υποδήματα.

 4. ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΝ Κ ΕΣΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ Κ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ Κ ΨΩΜΙΑΔΗ ΑΛΛΑ Κ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Κ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Κ ΗΘΙΚΟ.ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ,Η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
  ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ Ο Κος ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
  ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
  Υ.Γ
  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Κου ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΧΕΙ Κ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ?

 5. Χαχαχα,οτι ακριβως περιμενα να διαβασω.Μια αγιογραφια του «ειλικρινεστατου Ελληνα πατριωτη»,του «απο τα σπλαχνα του λαου»,Παναγιωτη Ψωμιαδη.Τετοια σπουδαια προσωπικοτητα,ηταν η τελευταια ελπιδα του λαου μας,ο μαρμαρωμενος αυτοκρατορας που τοσα χρονια περιμεναμε.
  Οι πραγματικες αδικιες κατα του ελληνικου λαου,που βλεπουμε καθε μερα να συμβαινουν δεν βλεπω να σας απασχολουν ομοιοτροπως.Τωρα που πληγηκε το συνεταιρακι σας βλεπω μονο να ενδιαφερεστε.Α,και επισης οταν υπαρχουν μεσα οι λεξεις «μεταναστες» και «Μπουταρης».
  Με σεβασμο για τον τιτλο σας και μονο,αφου σαν ανθρωπος εχετε δειξει επανειλημμενα στο παρελθον οτι ειστε πολυ «μικρος».

 6. «Εν τω προκειμένω, από πλευράς δικαστικής, δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στην ουσία της υπόθεσής του, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες.» Χα,χα, χα !!!!!

 7. Σεβασμιότατε

  Ως χριστιανοί πρέπει βεβαίως να συμπασχουμε σε όλες τις περιπτώσεις. Ωστόσο έναν πχ φυλακισμένο του συμπαραστεκόμαστε διότι παρά το ότι του καταλογίστηκε η ενοχή του (καλώς ή κακώς) ωστόσο δεν παύει και αυτός να είναι άνθρωπος με προβλήματα και έννοιες)

  επισημαίνω δύο φράσεις σας διότι η αίσθησή μου είναι πως η προσωπική σας σχέση στην οποία ο ίδιος αναφέρεστε, έχει επιρρεάσει σε κάποιον βαθμό την χριστιανική σας κρίση, παραγνωρίζοντας πως λόγω της ιδιότητάς σας -με την οποία και μιλάτε- τα όσα λέτε κανονικά αποτελούν και διδαχή.

  Είπατε λοιπόν ΄΄από πλευράς δικαστικής δεν έχουμε δικαίωμα να υπεισέλθουμε στην ουσία της υπόθεσής του, ούτε γνωρίζουμε λεπτομέρειες΄΄
  ωστόσο όχι μόνο ΄΄υπεισέρχεστε΄΄ χωρις να γνωρίζετε όπως λέτε τις λεπτομέρειες αλλά καταλήγετε και σε συγκεκριμένο συμπέρασμα με την εξής φράση σας ΄΄η περίπτωση Ψωμιάδη μας διδάσκει κάτι σημαντικό, ότι όλοι όσοι ασκούμε υπεύθυνα λειτουργήματα που έχουν συνέπειες στο λαό μας πάντοτε διατρέχουμε τον κίνδυνο, κάπου, χωρίς να το θέλουμε, να παραβούμε τα αυστηρά όρια της νομιμότητας΄΄ διαφοροποιούμενος έτσι όχι μόνο με την δικαστική απόφαση που δεν γνωρίζετε κατά τα γραφόμενά σας αλλά και με τον ίδιο τον κ.Ψωμιάδη αφού εσείς μιλάτε για αμέλεια (δηλαδή απροσεξία) ενώ ακόμη και ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης σε δηλώσεις του κάνει λόγο για μία συνειδητή μεν απόφαση στην οποία όμως οδηγήθηκε λόγω κοινωνικών-ιατρικών κριτηρίων και έπειτα από στάθμιση συμφερόντων και αξιολόγηση των νομαρχιακών του νομίμων δικαιωμάτων ( αυτό τουλάχιστον συμπέρανα εγώ ότι ισχυρίζεται λαμβάνοντας υπ’όψιν πολλές από τις δηλώσεις του παρακαλώ αν κάνω λάθος διορθώστε με).

  Προφανώς δεν σας κατακρίνω για την προς τον ίδιο υποστήριξή σας, αυτό είναι απόλυτα θεμιτό δίκαιο και χριστιανικό, είμαι όμως πολύ σκεπτικός με το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγετε.

  Ευχαριστώ πολύ

 8. Μπράβο γέροντα . στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι .

  απευθύνομαι σε όσους σας κατακρίνουν. θα ήθελα να τους δω οταν κάποιος φίλος τους ή συνγγενης τους καταδικαστεί να δω τι θα κάνουν .

  θα τους γυρίσουν την πλάτη , η ακόμα και την καλήμερα ?

 9. γραμματεις και φαρισαιοι μιας ξανθιας αριστερας.Το γεγονος οτι το δικαστικο σωμα επεβαλε ποινη 90000ευρω σε εναν βενζινοπολι για λαμογια,ενω δεν κρινει τα κομματοσκυλα τις αριστερας και δεξιας που χρεωσαν την χωρα για 3 γενιες δεν σας προβληματιζει.Αλλα ετσι μαθατε.Η δικες σας ρητοριες ειναι αυτες που πρεπει να ειναι η αρεστες ολες η αλλες γνωμες ειναι φασιστικες..

 10. Η συνεργασία μας, τόσο από την πλευρά μας της τοπικής Εκκλησίας όσο και από τη δική του ως εκπροσώπου του κράτους ήταν υποδειγματική και εξυπηρετική για τις ανάγκες όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων και άλλων διακρίσεων.
  Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι εγώ θα συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του αλλά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι να υπάρχει έκβαση στην υπόθεση του που θα τον αναπαύσει.

 11. Σεβασμιότατε…η ηθική μου μου υπαγορεύει να αυτολογοκριθώ.
  Είθε να μη ταράξει τίποτα το μακάριο ύπνο σας!

 12. Πες τα Σεβασμιότατε! Και γράψε μας και για τους άλλους φίλους σου, αυτούς της 7ετίας. Γιατί τους αφήνεις απ´ έξω και παραπονιούνται; Αυτοί, ψυχή δεν έχουν;

 13. Οπως φαντάζομαι δεν έχετε ακούσει και τίποτα για τα 382 45αρια που έδωσε ο Ψωμιάδης με απευθείας αναθέσεις εργολαβιών κατά την περίοδο 2006-2009. Άραγε πόσα απο τα 382 να πήγαν προς το μέρος δικών σας συμφερώντων ….Ουστ που θα υποστηρίξουμε κιόλας

 14. Όπως πολύ σοφά το έθεσε και ο δήμαρχος, «Παπά, ξύρισε τα γένια και κάνε κόμμα!!»
  Διαλέξτε ή κοσμική ή θρησκευτική εξουσία, και τα δύο μόνο στο Ιράν!

 15. «ο Π. Ψωμιάδης είναι ένας ειλικρινέστατος Έλληνας πατριώτης που δεν είναι διατεθειμένος σε καμιά περίπτωση να ΝΟΘΕΥΣΕΙ τα πατριωτικά του αισθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.»
  Παναγιότατε είσθε ένας μικρός «Σατανάς».
  Τόσο λεπτή ειρωνία ούτε ο Ροϊδης δεν έκανε.

 16. Φαντάζομαι ότι και για αυτά τα »σκάνδαλα»…..κριτής μόνο ο θεός
  1.Την υπογραφή συμβάσεων έργων στη ΔΥΠΕΒ από τον ίδιο τον Νομάρχη, κάτι που όχι μόνο δεν επιτρέπεται αλλά πολλά από τα έργα δεν έχουν καν γίνει.
  2.Την κατάτμηση των αθλητικών έργων, και όχι μόνο, και τις απευθείας αναθέσεις.
  3.Τις ενέργειες για την Κορώνεια- (πρόστιμα, αποχετευτικό, διαγωνισμούς- δαπάνες κ.α.)
  4.Την οδό Θεσ/νίκης-Ωραιόκαστρου, (ήδη έχουν κληθεί σε απολογία 14 Ν.Σ. από την Περιφέρεια)
  5.Την εμπλοκή της Διοίκησης της Νομαρχίας στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου
  6.Την εμπλοκή της στην ανέγερση κτιρίου στο Πανόραμα από τον μητροπολίτη και πολλά άλλα».
  …..γιατί δεν δίνεται ένα συγχωροχάρτι να τελειώνουμε …..ντροπή

 17. Σεβασμιοτατε, με συγχωρειτε αλλα δεν εχετε κανενα συμβουλο να σας πει τι πρεπει να πειτε και τι οχι για τον φιλο σας, και να υποστειτε τετοια κριτικη; Μηπως δεν γνωριζετε οτι σαν Ιεραρχης δεν πρεπει να περνετε θεση για τετοια θεματα; Ο κ. ΠΨ καταδικαστηκε πρωτοδικα και στο εφετειο για καταχρηση εξουσιας δεν μπορειτε να το παραβλεψετε, μονο αν διακαιωθει απο τον Αρειο Παγο μπορειτε να μιλησετε. ΛΥΠΑΜΕ.

 18. Δεν ακουσατε το παραμικρο? Η διωξη που του ασκηθηκε το 2009 απο τον εισαγγελεα για ‘έργα’ που γίναν στο νομό Θεσσαλονίκης 800.000 ευρω, που δεν έγιναν ποτέ????? Σε ποιους πήγαν τα 800.00 ευρώ.Για την απευθείας ανάθεση κετερινγκ δημόσιων φορέων στα καταστήματα της συζύγου του δεν έχετε ακούσει τίποτα σεβασμιότατε? Ο κ. Ψωμιάδης είναι η μεγαλύτερη πολιτική πλάνη και απάτη που λαμβάνει χώρα στην πόλη μας.Παιδι του λαού,πατριώτης,ένας από μας κ αι τρίχες κατσαρές!Αλλά τι σχέση έχει η αξιόποινη και ανήθικη πράξη του Ψωμιάδη με τα μεγαλολαμόγια του ελληνικού δημοσίου?Δηλ πάμε στη λογική της πλήρους ατιμωρησίας?Α ςγίνει από κάπου η αρχή.Και είναι ευχής έργο για μας τους Θεσσαλονικείς που γίνεται με τον υποκριτή-λαικιστή πρώην περιφερειάρχη.

 19. Εγώ γνωρίζω πατέρ ως γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης ότι ελλάττωσε το πρόστιμο όχι σ’ ένα πτωχτα ό πρατηριούχο άλλα οτι η οικογενειακή αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων που συντηρούσε ο κύριος αυτός παρείχε νοθευμένα καύσιμα επί σειρά ετών,δις χάλασε τ’αυτοκίνητο μου εξαιτίας του.Οσο δε για την θέση σας δεν συνάδει με την χριστιανική πίστη και ηθική.Ως πνευματικός πατέρας έχετε το δικαίωμα της συγχώρεσης προς τον αμαρτωλό κ.Ψωμιάδη άλλα ωφείλεται να προστατεύσεται κι εμάς από απατεώνες αυτού του είδους που εκμεταλλεύονται τη μεγαλοθυμία σας. Τα μπουζούκια,οι χορεύτριες , η νύχτα και η λαικοκουλτούρα ως πρότυπα από την τοπική εξουσία δεν βοηθούν στην πνευματική ανάταση των πολιτών.

 20. Γιατί αντιδράτε συνέλληνες στον ιερό λόγο του μητροπολίτη και παραλίγο αρχιεπισκόπου της καρδιάς μας; Οι δέκα εντολές του Μωυσέως είναι σαφείς, ανάμεσά τους δεν υπάρχει η παρακάτω:

  «Ου καλύπτεις τις παρανομίες του φίλου σου.»

  Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Ορθά στηρίζει τον πρώην νομάρχη και πλέον πρώην περιφερειάρχη της καρδιάς μας ο σεβασμιότατος.

 21. Κάποιος φίλος έγραψε τα δυο από τα τρία κακά τής Θεσσαλονίκης τα γλυτώσαμε τον Άνθιμο θα περιμένουμε να τον πάρει ο θεός

 22. Παναγιώτατε(;):

  Α.Οι αμαρτίες, όταν υπάρχει ειλικρινής μετάνοια, πρέπει να συγχωρούνται και όχι μόνον από τους κληρικούς. Η παραβάσεις των Νόμων ΟΧΙ, επειδή τότε θα πάψει να υπάρχει συγκροτημένο κράτος. Ο Π.Ψ. είναι κατ’ εξακολούθηση και εκ συστήματος παραβάτης των Νόμων. Ο ασκών εξουσία οφείλει, κατά κύριο λόγο, να τηρεί τους Νόμους και να μην τους «περιγράφει». Δίνει το παράδειγμα στους λοιπούς πολίτες. Ο εν λόγω κύριος ανήκει σε εκείνη τη μερίδα του πολιτικού κόσμου που οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο. Θα «σκάσουν» και άλλες παράνομες ενέργειές του οσονούπω. Αλλά εσείς τον συγχωρείτε εκ των προτέρων, γιατί είστε ομόφρονες πολιτικά.
  Β.Είναι φανερό ότι έχετε μια αρχική μορφή της νόσου Αλτζχάϊμερ. Ετσι εξηγείται που δεν θυμάστε ότι το θρυλικό Αναγνωστικό που μνημονεύετε είναι εκείνο της Α΄τάξης του παλιού Γυμνασίου για την αρχή της διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών (Πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις). Πώς, λοιπόν, θα ασκήσετε σε αυτή την κατάσταση τα Διοικητικά σας καθήκοντα στη Μητρόπολη; (Υπάρχουν και τέτοια αν δεν το καταλάβατε. Κυρίως αυτά σας τρώνε τον περισσότερο χρόνο και όχι η σωτηρία κάποιων ψυχών).
  Γ.Ο κ.Π.Ψ. έχει διαπράξει και εγκλήματα δια παραλείψεως ή περιέχοντα ενδεχόμενο δόλο. Η λίμνη Λαγκαδά, που την άφησε στο έλεος των μικροσυμφερόντων χάριν της ιδιοτελούς αλίευσης ψήφων, αποτελεί παράδειγμα μικροπολιτικής για σεμινάριο. Τότε εσείς πού ήσασταν; Μιας και υπάγεστε στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν θάπρεπε να ενστερνίζεσθε τις απόψεις του Βαρθολομαίου, του πρώτου κληρικού παγκοσμίως ο οποίος διεκήρυξε τον σεβασμό στη φύση; Γιατί χαριστήκατε σε έναν ομονοούντα πολιτικά με εσάς;
  Δ.Δυστυχώς για τους δυο σας και πολλούς άλλους, δεν μπορείτε πλέον να επικαλείστε με υπερηφάνεια το ότι είστε «Εθνικόφρονες» (τρομάρα σας…!!!). Κάνετε παραλλαγές της ιδεολογίας σας, μπας και ξεγελάσετε κάποιους αφελείς, αμελείς, ρεβανσιστές και αναλφάβητους.
  Ε.Δεν πορεύεται με τον λαό ο Π.Ψ.- Πορεύεται εναντίον του λαού, μεσοπρόθεσμα και σε μακρινό ορίζοντα. Αν υπηρετούσε τα λαϊκά συμφέροντα θα τολμούσε να δυσαρεστήσει κάποιους, προσβλέποντας σε μελλοντικά οφέλη για το σύνολο. Τέτοιο περιστατικό δεν έχουμε κανένα. Θυμηθείτε τον Ελευθέριο Βενιζέλο: Το έργο του δημιούργησε πλείστες όσες αντιδράσεις με άφθονη και εμετική παραγωγή «Αντιβενιζελικών Λιβέλων», τώρα όμως είναι παραδεκτός από όλους – και από αυτή ακόμη την συντηρητική παράταξη, που σαν τέτοια, αντιλαμβάνεται την πραγματική και αληθινή αξία των γεγονότων καθυστερημένα.
  ΣΤ.Δεν καταλάβατε ακόμη ότι το πουλόβερ των ψευδών έχει αρχίσει να ξηλώνεται; Γιατί δεν προσαρμόζεστε σε εκείνο το θαυμάσιο ρητό: «Ομορφα και τακτικά πάω μ’ εκείνον που νικά»; Ταιριάζει τόσο πολύ στον χαρακτήρα σας….!!!!

  Ερρωσθε

 23. «Θέλω να σημειώσω ότι ο κ. Ψωμιάδης, κατά την άποψη μου, είναι ένα γνήσιο πρόσωπο που βγήκε από τα σπλάχνα του λαού και πορεύεται με το λαό.»

  Αντιθετα με τους υπολοιπους πολιτες, που βγηκαμε απο αλλους λαους, και ειμαστε εκ φυσεως υποκριτες ε?
  Το να εισαι λαϊκος, δε σου δινει το δικαιωμα να γραφεις στα παλια σου υποδηματα τους νομους! Και αν το κανεις, να εισαι ετοιμος να υποστεις τις συνεπειες. Ουτε το να σε ψηφισουν μερικες χιλιαδες σου δινει το δικαιωμα της παραγραφης.

  Δεκτη η προσωπικη αποψη, μιας και δεν ειχα την ευκαιρια να γνωρισω τον πρωην νομαρχη. Δεχομαι πως μπορει να ειναι εξαιρετικος ανθρωπος…δεν πειραζει. Αλλωστε, οι φυλακες ειναι γεματες απο ανθρωπους υπερανω πασης υποψιας…

  Γνωμη μου ειναι πως ο Ψωμιαδης ειναι ενα μικρο δειγμα της παθογενειας οχι μονο των πολιτικων, αλλα κυριως του εκλογικου σωματος…

 24. ανθιμε καταθεσε στο δικαστηριο ολα αυτα ως μαρτυρας υπερασπισης του…περισσοτερο καλο θα κανεις στην κοινωνια. μπορει να τον ριξουν 5 χρονακια παραπανω (βλ. ρηση στον μπουταρη προεκλογικα απο μενα δημαρχεια δε θα δεις…)

 25. Πραγματικά δεν παίζεστε πλέον. Η υποκρισία και το θράσσος σας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Αλλά δεν φταίτε εσείς, οι «αμνοί» που κάθονται και τρώνε το όπιο φταίνε.

 26. Πιστεύω στο Θεό και κανένας από τους ένστολους «λειτουργούς» του δεν θα μου πάρει αυτή την πίστη. Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως το κάνετε επίτηδες για να απομακρύνετε τον κόσμο από τον Θεό. Τι είναι αυτά που λέτε και κάνετε? Γιατί «χρησιμοποιήτε» την «εξουσία» σας? Μα επιτέλους κάποιος άνθρωπος του Θεού να λειτουργήσει πραγματικά όπως του αρμόζει. Ταπεινά και ειλικρινά!!!!!!!!!!!!!! Σε τι θα πιστέψει το δικό μου το παιδί???

 27. Έχω εδώ και κάποιες μέρες που με εξόργιζε η προκλητική απόσταση που κράτησαν αρκετοί, με το θέμα που ασχοληθήκατε, Εσείς Σεβασμιώτατε.
  Γιατί το κάνατε!!!!
  ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ-ΜΟΥ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
  ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ Χ Α Ρ Ι Ζ Ε Ι ΤΟΣΑ ΕΒΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΘΩ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, Ή ΟΤΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΒΆΛΕΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΏΣΕΙ ΤΟΝ «ΕΥΕΡΓΕΤΗ-ΤΟΥ» ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΣΟ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!!!!!!!!!!
  ΦΟΒΑΜΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο κ ΑΥΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΝΟΥ κ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ. Κ Ρ Ι Μ Α.
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ; ΚΑΙ ΠΑΛΥ ΚΡΙΜΑ.

 28. «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι» λένε.. Οι Ελληναράδες θα μας σώσουν κατά τ’ άλλα, δε βαριέσαι.. Εμ τί να γίνει, από κάπου θα άρχιζε το ξεσκαρτάρισμα, τώρα τη πλήρωσε ο καημένος ο Νομαρχούκος μας, ελπίζω και άλλοι.. Αλλά τώρα φταίω εγώ που είμαι άθεη (ή μάλλον άθρησκη); Άφεση αμαρτιών μόνο για τους φίλους μας, όπως και στο Βατικανό, ξέρετε εσείς.. Οι υπόλοιποι πάμε κόλαση.. Για να σοβαρευτώ τώρα, να σας θυμήσω οτι ο Χριστός ήταν φτωχός και έφτυνε τα επίγεια μεγαλεία και την εξουσία.. Όσο για τον αγαπητό φίλο σας πιστεύω θα το ξεπεράσει αν κρίνω και απ τις μεγαλόστομες τηλεοπτικές δηλώσεις του.. Είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει είπε..!

 29. Νομίζω πως πολύ ασχολούμαστε με τις απόψεις του συγκεκριμένου γνωστού και μη εξαιρεταίου κληρικού.
  Ποιον αφορά τελικά η γνώμη ενός ανεπάγγελτου κρατικοδίαιτου μάγου που αντλεί τη νομιμοποίηση του από τα σκοτεινότερα κατάστιχα της ιστορίας; Τι αξία έχει η γνώμη ενός επαγγελματία ψεύτη που παρασιτεί κατά της κοινωνίας; Πως μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά έναν τέτοιο άνθρωπο; Η απόλυτη περιφρόνηση είναι το περισσότερο που μπορεί να αισθάνεται κανείς για τον κύριο «Άνθιμο» και τους ομοίους του. Ειδικά για την περίπτωση του, το «δείξε μου τους φίλους σου» αποτελεί πλεονασμό…

 30. χαχαχαχα ο φίλος μου ο Λευτεράκης… ο φίλος μου ο Παναγι΄βτης, άλλη μια κωμωδία της Μίζος Φιλμ με πρωταγωνιστές ανίερους παπάδες σε ρόλο συνηγόρου και μωρές παρθένες της πολιτικής αλητείας σε ρόλο ντεμέκ κατηγορουμένου…. αν δεν ηταν τραγωδία (για τη θεσσαλονικη), θα ηταν μια υπέροχη κωμωδία να την βλέπουν τα παιδιά μας και να γελάνε με τα χάλια μας…

 31. Ευτυχώς που υπάρχουν ο »άγιος» Μπουτάρης και ο »Άγιος» Κανάκης Θεσσαλονίκης και ως κοσμήματα πανανθρώπινου πολιτισμού και αλτρουισμού θα σώσουν την Θεσσαλονίκη από τον »κακό» Άνθιμο και τον »σκοταδιστή» Ψωμιάδη γιατί είπαμε για όλα φταίει ο Άνθιμος,ο ψωμιάδης,ο μακαριστός Χριστόδουλος,ο Καρατζαφέρης που ήρθαν να καταστρέψουν την Ελλάδα και ευτυχώς που προσγειώθηκαν σε αυτό τον πλανήτη ο Μπουτάρης,Ο Καμίνης,η Ρεπούση,οΒαλλιανάτος και με τον »υπεργαλαξιακό» προοδευτικό τους λόγο θα σώσουν την Ελλάδα από το τέλμα.Αχχχχ!!!!
  Πολύ Λαζόπουλο και Κανάκη έχω την εντύπωση ότι παρακολουθείτε

 32. ΑΗΔΙΑ & ΑΙΣΧΟΣ.

  ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!!!

  Πολιτικοί και ιερατείο στο ίδιο καζάνι βράζετε, ίδια κουμάσια είστε.

 33. Το άρθρο αυτό σας εκθέτει κ.Ανθιμε….κρατήστε τα για εσάς καλύτερα αυτές τις απόψεις γιατί το μόνο που κάνετε είναι να εξοργίζετε ένα λαό που ζει στο βασίλειο της ατιμωρησίας!Ο ρόλος σας θα έπρεπε να είναι η βοήθεια των ασθενέστερων,αυτών που έχουνε ανάγκη και όχι να στηρίζετε τις παρανομίες κάθε πολιτικάντη…αλλά τι να περιμένει κανείς από μια ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ που όταν χρειάστηκε να καταδικάσει μια φορά τις θηριωδίες των εθνικοσοσιαλιστών απλά σφύριζε αδιάφορα…(αναφέρομαι στην καθολική εκκλησία που είναι τα ίδια…λουλούδια με τη δικιά σας εκκλησία)

 34. Γιά τή Χριστιανική σας στάση κατά τήν περίοδο του προεκλογικού αγώνα του κ. Μπουτάρη, τις απειλές (που δεν επαληθεύτηκαν -ευτυχώς!) τί έχετε να πείτε;;;

 35. Σκεφτόμουνα να σχολιάσω κάτι για το αρθρο του κ. Ανθιμου αλλα τελικα δεν εχω κατι αλλο να πω γιατι πρώτον με εχετε καλύψει οι υπολοιποι σχολιαστές. Οποτε ας γραψω κατι αρχετο με το αρθρο: Αρκετά ασχολήθηκαμε με τους θρησκεύτικους ηγέτες, δεν νομίζετε; Ειμαστε στο 2011 ως ποτε πια… Ειχαν την τιμητικη τους τοσους αιωνες, οποτε φτάνει ουτε στον μεσαιωνα ειμαστε ουτε στο Ιραν. Και μην μου πειτε οτι η δικη μας θρησκεια ειναι καλυτερη γιατι ολες λιγο πολυ τα ιδια λενε. Η μια θρησκεια δανειζεται ιστοριουλες και παραμυθια απο την αλλη και τα προσαρμοζουν αναλογα με τους καιρους για να αποπροσανατολιζουν και να φοβιζουν τον κοσμο…

 36. Πολλή χολή ρε παιδάκι μου! Εκτός αν προβάλονται μόνο οι αρνητικές απόψεις για τον Ψωμιάδη . Ψηφίστηκε και έχει βγει βουλευτής , νομάρχης , περιφερειαρχης 100 φορές από τους Θεσ/νικεις ! Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είστε πιο έξυπνοι , πιο ικανοί , πιο μορφωμένοι από αυτούς που τον εκλέγουν;;; Αποτελειτε εσεις τους κάτοχους της πεμπτουσίας της λογικής;;!!! Τροποποίησε ένα πρόστιμο;; να πληρώσει και ευκαιρίας δοθείσης να ελέγξουν και τα περιουσιακά του στοιχεία και αν βρεθεί ότι έχει πλουτίσει παράνομα να του τα πάρουν !! Αλλά να τα πάρουν από κάθε αλήτη πολιτικό , δικηγόρο συμβολαιογράφο κλπ κλπ που έχει πλουτίσει σε βάρος του κοσμάκη . Τα άλλα περί γραφικού κλπ κλπ Ψωμιάδη τα ακούω βερεσέ.
  Εσείς που είστε υποτίθεται σωστοί και δημοκράτες για πείτε μου εάν είναι να πάει φυλακή και να είναι έκπτωτος ο Ψωμιαδης γιατί μείωσε ένα πρόστιμο που είχε το δικαίωμα σαν νομάρχης ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντινου που χαρίσανε πιστοποιημένους φόρους 30 δις Ευρω στους οφειλέτες προς το δημόσιο ταμείο λέγοντας τους ελατέ να μας δώσετε ότι θέλετε ,που πρέπει να πάνε ? μήπως στο ΓΟΥΔΙ ? λέω μήπως ! γιατί και στην συγκεκριμένη περίπτωση για χρήμα επρόκειτο και όχι για κωλόχαρτα , τότε που ήτανε οι τυφλή δικαιοσύνη , μήπως είχε πάει διακοπές ?
  Σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους μην έχετε τόση μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας , ότι δεν ξέρουνε τι να ψηφίσουνε οι ψηφοφόροι και περιμένουνε εσάς να τους ανοίξουνε τα μάτια .
  Δεν σας αρέσει ο Ψωμιαδης και βρήκατε την ευκαιρία να τον ξεφορτωθείτε λέγοντας παραμυθία , ένα δεν καταλαβαίνετε ότι τον κάνετε πιο δυνατό συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους του .
  Είναι δυνατόν άνθρωπος που ψηφίζεται επί 30 και πλέον χρόνια από τον λαό της Θεσσαλονίκης να έχει αυτά που τον καταμαρτυρούν όσοι τον λοιδορούν και τον χλευάζουν.Ο λαός της Θεσσαλονίκης και ο λαός της Β.Ελλάδος που στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ πήρε 30% είναι ανεγκέφαλος και χαζός;

 37. Άνθιμε, όμοιως ομοίω αεί πελάζει. Ο λαϊκιστής Ψωμιάδης θα έπρεπε πριν χαρίσει το πρόστιμο στον βενζινοπώλη να αποζημιώση όλους τους Θεσσαλονικείς που εξαπατήθηκαν κατά συρροή από αυτόν τον κλέφτη.

 38. ΣΕΒ/ΤΕ,
  ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΞΕΠΕΣΜΟ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ),ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΘΕΝ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΕΣΘΕ ( ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ)ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΘΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΕΣ …ΕΝ ΤΑΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΑΙΣ…(ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΜΟΝΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ- ΜΕΣΙΤΕΥΣΑΤΕ ΣΑΝ ΑΛΕΞ/ΛΕΩΣ???) ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟ-ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ,ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ???
  ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΘΕ(ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΕΧΕΤΕ! ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΠΤΕΣΘΕ !) ,ΠΡΟΊΌΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ?
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

 39. όταν SAKIS και ανθυμος μας πειτε ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ Ο Λ Ο Ι ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ενω ο κοσμακις πειναει…μπορεί να σε…πιστεψουμε…!!
  εδω υπαρχει κρίση..ο κοσμος ειναι ανεργος …τα παιδια μας πεινανε και ο Ανθιμος και γενικοτερα η εκκλησία φυλανε τα χρυσάφια τους καλα για να μην τα χασουν αντι να σταθουνε διπλα στον λαό.

  ΡΕ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ….ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ..

  Δ Ε Ν ΒΡΕΧΕΙ …ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΠΑΠΑΔΕΕΕΕΣ….ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ.+-

 40. Αλήθεια πόσο I.Q πρέπει να έχει κανείς για να «δέχεται» αυτά που λέει ο αρθρογράφος; Αλήθεια σε τι διαφέρουν οι αρχιπαπάδες από τους Μουλάδες και τους φανατικούς ισλαμιστές που «κοιμίζουν» τον κόσμο και τον χρησιμοποιούν ως όργανο πίεσης;
  Άξιος ο αρθρογράφος Άξιος και ο Νομάρχης !! Να τους χαίρεστε…

 41. Θανάση Στάικο εγώ συμφωνώ μαζί σου να μοιράσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά τους όλοι οι ιερείς και οι μητροπολίτες στον φτωχό κόσμο γιατί ο λόγος του θεού που εκφράζουν πολλές φορές δεν συναύδει με τον τρόπο ζωής τους αλλά το ίδιο ακριβώς να πείς και για όλους τους αυτοαποκαλούμενους »αριστερούς» ,»ανθρωπιστές»,»αλληλέγγυους» και »κομμουνιστές» με τα εκατομμύρια ευρώ,τις βιλάρες,τις πισίνες,τα κότερα και τις υπερπολυτελείς μεζονέτες στην Εκάλη και το Ψυχικό που δήθεν τους έπιασε ο πόνος για τους »κακόμοιρους» τους μετανάστες και την φτωχολογιά και που δεν μπορούν να »κοιμηθούν» το βράδυ από την θλίψη τους και κάνουν κάθε μέρα βόλτες στο Εκάλη κλάμπ με τις Πόρσε τους αφού έχουν πιεί το FREDDO τους στο Κολωνάκι όλοι αυτοί να μοίραζαν τα χρήματα τους στους φτωχούς ανθρώπους να είσαι σίγουρος πως χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν μια πιο αξιοπρεπή ζωή εκτός αν εννοείς πως ο ανθρωπισμός και ο αλτρουισμός πρέπει να διέπει μόνο τους ιερείς και όχι όλους αυτούς τους μέγα »αριστερούς» και μέγα »ανθρωπιστές» που κάνουν κριτική από το ψυχικό και την Κηφισιά.
  Και κάτι άλλο θα σου πώ πόσο κάνουν τα ράσα και οι σταυροί του Άνθιμου αν μου πείς και εσύ πόσα παίρνουν το χρόνο και ποια είναι η περιουσία του Λαζόπουλου,Κανάκη,Τριανταφυλλόπουλου,Κανέλη και Αλαβάνου και όλων αυτών των »αριστερών» με τις καραδεξιές τσέπες που πουλάνε ανθρωπισμό από την Εκάλη και το Ψυχικό

 42. «Κι᾿ ὁ παπὰς μὲ τὴν κοιλιά του
  μ᾿ ἔπαιρνε γιὰ τὴ δουλειά του
  καὶ μοῦ μίλαε κουνιστός:
  «Σὲ καβάλησε ὁ Χριστός!» Κ Βάρναλης. Από την Μπαλάντα του Κυρ Μεντιου

  Εσείς που είσαστε τόσο πατριώτης δεν μας λέτε πώς τι βοήθεια είναι πρόθυμη να προσφέρει η Εκκλησία στο κράτος..Και αν όχι στο κράτος στο λαό που έχει χιλια μύρια προβλήματα..

 43. Σαβασμιότατε Κε Ανθιμε
  Εχετε δεχθεί μερικές δεκάδες σχόλια. Ολα επικριτικά!!!
  Τουλάχιστον έχετε το θάρρος έστω να υπερασπίσετε τον εαυτό σας και την θέση σας, διαφορετικά δεν χρειάζετε να αρθρογραφίσετε ξανά

 44. Θα μου επιτρέψετε κ.Άνθιμε να διαφωνήσω μαζί σας.Όποιος πρέπει να πληρώσει,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.Να ακολουθήσουν κι άλλοι πολιτικοί στη δικαιοσύνη,αρκετή κοροϊδία ανεχτήκαμε σαν λαός.Ο κ. Ψωμιάδης το συγκεκριμένο πρατήριο έπρεπε να μην επιτρέψει να ξαναλειτουργήσει(πολλά άτομα στο ραδιόφωνο αναφέρθηκαν σε βλάβες που πάθανε απ’ το βενζινάδικο).Γι’αυτό πρέπει να μπεί ένα τέλος επιτέλους σε όλους και σε όλα.

 45. Τελικά το ιερατείο πάντα παντού και πάντοτε συμπεριφέρετε επιλεκτικά.
  Πιός είσαι αγαπητέ, ούτε ο Πάπας έτσι. Κ α τ α δ ι κ ά σ τ ι κ ε δεν κατηγορείτε!!!!!!Έλεος.

 46. Το 95% των σχολίων είναι αρνητικά ΄με μίσος και ειρωνεία προς το πρόσωπο του λες και σκότωσε κανένα άνθρωπο τότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ν.Δ που κατηγορούνται για δεκάδες σκάνδαλα και μίζες για Χρηματιστήρια,SIEMENS,Βατοπέδια,δομημένα ομόλογα,τα C41,υποβρύχια που γέρνουν,υπερκοστολογήσεις τι πρέπει δηλαδή να τους κάνουμε να τους κρεμάσουμε στο σύνταγμα ή να τους κάψουμε ζωντανούς;
  Και μην μου πείτε ότι κανένας σας δεν έχει ψηφίσει τουλάχιστον μια φορά και μπορεί να έχει ξαναψηφίσει τα 2 μεγάλα κόμματα;
  Λοιπόν, αν δεχτούμε ότι λέει αλήθεια, τότε επιβλήθηκε ένα τεράστιο πρόστιμο από τη Νομαρχία σε κάποιον που επρόκειτο να πεθάνει. Ναι, ο ετοιμοθάνατος ήταν εγκληματίας, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν ετοιμοθάνατος. Αυτό σημαίνει ότι το τεράστιο αυτό χρέος θα κληρονομούταν στα παιδιά του, αν έκαναν αποιποίηση, το χρέος θα πήγαινε στα εγγόνια του, αν έκαναν αποποίηση, θα μεταβιβαζόταν στα αδέρφια του και αν έκαναν και αυτά αποποίηση, στα ανέψια του. Τελικά κάποιος άσχετος θα βρισκόταν να πληρώσει αυτό το ρημαδοχρέος, εκτός αν έκαναν όοοοοοοοοοοοολοι αποποίηση και δεν το πλήρωνε κανείς μέχρι να παραγραφεί. Οπότε, στην πρώτη περίπτωση, θα ήταν άδικο να πληρώσει κάποιος που δεν έφταιγε ενώ στη δεύτερη η νομαρχία κέρδισε τουλάχιστον 5000 €, που οι κληρονόμοι ήταν σε θέση να πληρώσουν.
  Βλέπετε λοιπόν πόσο περίπλοκη είναι η κατάσταση;
  Οσο για τον ψωμιαδη φυσικα και δεν ειναι παναγια ,μπορεί να έκανε και κομπίνες αλλα μπροστα στις αθλιες αρπαχτες που εχουν κανει ,η αγια οικογενεια,οι καραμανληδες ,οι παπανδρέου ,οι τσουκατοι οι.οι οι, οι ….ειναι σαν να πιανεις τον ζητιανο που ζητα πενταρες και να αφηνεις τον αρχιληστη που φευγει απο την τραπεζα με σακους στον ωμο.
  γιαυτο ας αφησουν μερικοι ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ αυτες τις ψευτορητορείες και ας κοιταξουν και την φατσα τους στον καθρεφτη.

 47. «Δεν έχω ακούσει ποτέ το παραμικρό εναντίον του»

  εμένα πάλι κάτι πήρε το αυτί μου…

  για να βοηθήσω…
  http://el.wikipedia.org/wiki/Παναγιώτης_Ψωμιάδης

  ρίξτε μια ματιά στο «Κατηγορίες, προβλήματα με τη δικαιοσύνη και καταδίκη »
  …αν και είμαι σίγουρη πώς δεν είναι και όλα…

 48. Η «αποποίηση» λειτουργεί ως παραθυράκι του νόμου, και αυτό όλοι το καταλαβαίνουν. Η κάλυψη πίσω από τέτοιους νόμους – ασπίδες εξοργίζει τους πάντες. Είτε πρόκειται για βενζινοπώλες, είτε για πρωθυπουργούς.

 49. Επιλεκτική υποστήριξη πολιτικών! Το Βυζάντιο με τις μηχανορραφίες του ζει & βασιλεύει(;)!

 50. ΑΓΑΠΗΤΟ BLOG AIXMI ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΚΟΠΟΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΑΛΛΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ.

  ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΩΣ …..

 51. αν δεν δινατε την συμπαρασταση σας στον Ψωμιαδη θα δοκιμαζα την μεγαλυτερη εκπληξη της ζωης μου!να σας πω ομως κατι…..δεν νομιζω να μας ενδιαφερει και τοσο ποιον συμπαθειτε και ποιον οχι! μας ειναι ΠΑΓΕΡΑ αδιαφορο! μεινετε στα της εκκλησιας σας και αφηστε μας ησυχους! η δικαιοσυνη (περιεργως)λειτουργησε και χωρις εσας!

 52. Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΕ ΝΟΘΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ… ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΝΟΘΕΥΕΤΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΑΣ… ΚΑΙ Ο ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΗΣ ΔΕ ΝΟΘΕΥΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ… ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ?

 53. Ρε! Μη δινετε σημασια στο τι λεει ο καθε ακροδεξιος δικτατορισκος τραγος.Τα λενε αυτα γιατι ξερουν οτι μετα τους πολιτικούς ειναι οι επομενοι που θα φανε το ξυλο.

 54. Ανθιμε σου χω ενα καλο:
  Τι κοινό εχεις με τον 50 cent ξερεις?
  1)Φορατε και οι δυο φαρδια ρουχα
  2)κουβαλατε 3 τονους χρυσο στο λαιμο σας
  3)Εχετε τις καλυτερες Λιμουζινες

  <> filaraki

 55. Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι του. Τώρα ο εκπρόσωπος του Θεού υποστηρίζει τον εκπροσωπο του λαού! Μη χειρότερα! Καλά, καρφάκι δεν σας καιγεται που κοντά στους 100 ανθρώπους σας ιτκήρουν; Κάνετε ότι κάνετε, δεν βγάζετε και τη σιωπή (για να μη πω σκασμό και φανώ αγενής) λέω εγώ; Ωρες είναι να βγει ο καουμπόυ Ψωμιάδης και σερίφης της πόλης!

 56. Λυπάμαι που ενας πνευματικός έχει αυτή τη θέση στο θεμα κύριε Ανθιμε, ‘με κ μικρό΄’.Μήπως να βοηθήσετέ εσείς αλλά και όλος ο κλήρος καμια φτωχή οικογένεια αντι να κάνετε εξωσεις απο τα σπίτια του <> οταν δεν εχουν να πληρωσουν ???? ώρες θα μπορουσα να γράφω αλλα νομιζω αυτό αρκει. Ελπιζω να σας συγχωρηση ο Θεος αύτες τις αγιες ημερες.
  Καλη Ανάσταση

 57. Είναι παράδειγμα ο κύριος Ψωμιάδης του πόσο μπορεί να σε φθείρει η εξουσία. Ένας πράγματι συμπαθής άνθρωπος, που δε μασάει τα λόγια του, που ξεπήδησε απ’ το λαό όπως λέει και ο Μητροπολίτητς μας, αλλά… Το λάθος είναι λάθος και πρέπει να δείχνεται. Εξάλλου δεν είναι καλό να παραμένει πολλά χρόνια κάποιος στην εξουσία. Εγώ αν μπορούσα θα έβγαζα νόμο για περιορισμένη θητεία των δημοσίων προσώπων. Τα πληρώνουμε περίτρανα αυτά όλοι μας.

  Ίσως όμως ο Μητροπολίτης να ήθελε να πει και κάτι άλλο που δεν το λέει ανοιχτά, ίσως και όχι. Εγώ θα πω αυτό που αναρωτιέμαι: μας ετοιμάζουν κάποιο καινούργιο όλεθρο από τα Σκόπια; Η απουσία οτυ κυρίου Ψωμιάδη σ’ αυτό το ζήτημα, υπάρχει περίπτωση να «διευκολύνει» ενδοτικές συμπεριφορές; Γιατί μέχρι τώρα ξέρουμε τις απόψεις του κυρίου Ψωμιάδη για το ζήτημα. Η αλήθεια είναι πως μέσα σ’ αυτή την παραζάλη που ζούμε, ήταν αυτή από τις πρώτες σκέψεις που έκανα όταν άκουσα για την καταδίκη του. Γιατί βλέπετε η «διαφθορά» είναι ένα ζήτημα που το συνηθίσαμε πια… Και τι να πω ότι θα καταδικάσω στη συνείδησή μου τον Περιφερειάρχη, όταν οι μεγάλοι κλέφτες, κάνουν ακόμη πάρτυ;
  Το δικαστήριο μίλησε τέλος.

  Ξέρετε τα δικαστήρια μιλούν , αλλά δεν έχουν πάντα τις ανάλογες συνέπειες. Όταν καταδικάστηκε γιατρός (δύο φορές πρωτόδικα και στο εφετείο) για θάνατο από αμέλεια, καμία συνέπεια δεν είχε. Το πτυχίο του το κρατάει τη δουλειά του τη συνεχίζει και χρήματα δεν πληρώνει γιατί δεν έχει ο μεγαλογιατρός! Κι εκεί μίλησε η δικαιοσύνη. Πώς σας φαίνεται;

  Δε θέλω να αθωώσω το Νομάρχη μας, αλλά νομίζω πως έχει πολλά να θυμάται ο κόσμος απ’ αυτόν κι αυτό δεν είναι αυτό το τελευταίο. Καλό Πάσχα

 58. Ένας πραγματικός πνευματικός άνθρωπος, ο Άνθιμος.

  Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, το θέμα με το οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί είναι «ο φίλος του ο Παναγιώτης» και να μας φλομώσει με μπουρδολογίες προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

 59. ΔΕΝ διάβασα το άρθρο σας και ούτε με ενδιαφέρει οποιαδήποτε άποψή σας για οποιοδήποτε θέμα.Και μόνο η φωτό άλλοστε προσέβαλε την αισθητική μου.Μου προξένησε όμως απορία και εκνευρισμό η παρουσία σας μεταξύ των αρθρογράφων του aixmi.Οχι βέβαια οτι απαγορεύεται αλλά..να.. το θεωρώ έπαρση εκ μέρους σας να πιστεύετε οτι ανήκετε σ΄αυτή τη παρέα.Στην δουλειά σας δεν αμφιβάλλετε για τίποτα..παρά μόνο κατηχήτε.Ούτε διαλογίζεστε.Την απόλυτη αλήθεια ισχυρίζεστε οτι εκπροσωπείτε.Γιατί λοιπόν να είστε διαφορετικός εδώ?Τουλάχιστον ο Χριστόδουλος τα ανέκδοτα τα έλεγε σε παιδάκια στους σχολικούς αγιασμούς και σε εγκλωβισμένους σε ναούς προσηλυτισμένους γέροντες!Ο Κος Ψωμιάδης με την ιδιότητα του νομάρχη (δεν γνωρίζω τι κάνει σαν ιδιώτης,εκεί δεν έχει φωτογράφους) σκύβει και χειροφιλάει την ΕΞΟΥΣΙΑ σας όπως (σχεδόν)όλοι οι πολιτικοί!Εγώ αρνούμαι..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here