Φλαμπουράρης: Δεν αποκλείεται σύντομα να πάμε σε εκλογές

0
5

 

 Σύντομα ενδέχεται να χρειαστεί να πάμε σε εκλογές, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «Εποχή».

«Οι εκλογές, όπως και το δημοψήφισμα, είναι μια δημοκρατική δια-δικασία που είναι αναγκαία όταν υπάρχουν προβλήματα, ώστε να απαντήσει σε αυτά ο λαός» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες όταν υπάρχει αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων.

«Ας μην δαιμονοποιούμε τη διαδικασία. Αυτό το έκανε πάντα η δεξιά, για να παραμένει στην εξουσία. Η αριστερά, όμως, έχει άλλη κουλτούρα. Είναι δυνατόν όταν υπάρχουν προβλήματα ή αναγκαστική αλλαγή προγραμματικών κατευθύνσεων ή χάσιμο εμπιστοσύνης από ένα κομμάτι, να μην πάμε σε εκλογές;» υπερθεμάτισε εν συνεχεία, ο κ. Φλαμπουράρης.

Όσον αφορά το εσωκομματικό «μέτωπο», ο υπουργός υποστήριξε ότι «είναι ανάγκη να συζητήσουμε, σε ένα ανοιχτό συνέδριο με τον κόσμο και τον κοινωνικό χώρο που συνέβαλε να φτάσει ως εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το νέο πολιτικό σχέδιο στις συγκεκριμένες συνθήκες».

Αναφορικά με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ο κ. Φλαμπουράρης διαμήνυσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί, αλλιώς η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 84 δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να αναζητήσει άλλες μορφές διακυβέρνησης, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υπάρχουσες δυσκολίες» πρόσθεσε εν συνεχεία.

«Ήρθε η ώρα όλοι μας να σκεφτούμε τη νέα κατάσταση και μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, να αναζητήσουμε τις νέες μορφές πολιτικο –οικονομικο – κοινωνικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Έτσι θα αποδείξουμε πως η Αριστερά, η οποία ποτέ δεν κυβέρνησε, μπορεί να το κάνει και μάλιστα με επιτυχία» κατέληξε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here