Φλαμπουράρης: Να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση των προσφύγων

0
3

 

Να σταματήσει η «μικροπολιτική εκμετάλλευση» του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας, καλεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, να λύσει το πρόβλημα και αναφέρεται στις ενέργειες που έχει ήδη κάνει ή και δρομολογήσει η κυβέρνηση τόσο αναφορικά με την Αθήνα όσο και τα νησιά και την Κω ειδικότερα.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη του υπουργού Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Φλαμπουράρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς και εκπροσώπων εμπλεκόμενων αρχών και φορέων της κυβέρνησης, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι «θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας», σημειώνοντας ότι «όλοι αυτοί, κόμματα, οργανώσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να μας πουν τι προτείνουν».

«Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά; Να τους απωθούμε και να πνίγονται από άλλους;», αναρωτήθηκε, για να τονίσει: «Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους! Η κυβέρνησή μας προσπαθεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου να λύσει το πρόβλημα».

Ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνει ειδικότερα:

«- Στην Αθήνα δημιουργήσαμε τον Ανοιχτό Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Νεοεισερχόμενων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα, όπου επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, καλύπτοντας τις βασικές καθημερινές ανάγκες.

– Τις επόμενες μέρες θα γίνει η μετεγκατάσταση από το Πεδίο του Άρεως.

-Στα νησιά μας δημιουργούνται αντίστοιχοι χώροι φιλοξενίας και κυρίως ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης».

Επισημαίνει δε ότι «για την Κω όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, αποφασίσαμε να μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2.000-2.500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο λιμάνι» και προσθέτει ότι «στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».

«Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here