Φλαμπουράρης: Στο «πόθεν έσχες» δήλωσα περισσότερα απ’ όσα είχα

0
5

«Δήλωσα στο «πόθεν έσχες» περισσότερα απ’ ‘όσα είχα», είπε ο υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» και του ελέγχου που γίνεται από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο (…) Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη ’12, ’13 και ’14 όπως ζητήθηκε περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι’ αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα».

Σήμερα στο ίδιο κανάλι ο πρόεδρος της επιτροπής για το Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος δεν απάντησε εάν ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υποχρεωμένος από το νόμο στο πόθεν έσχες του Απριλίου 2015 να συμπεριλάβει τη μεταβίβαση μετοχών που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015.

Έκανε όμως λόγο για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από την Επιτροπή, ωστόσο σημείωσε ότι οι εν λόγω βουλευτές «δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή».

Μεταξύ αυτών των βουλευτών είναι και δύο της Χ.Α. σύμφωνα με δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου σήμερα στα Νέα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here