Φοιτητές πέταξαν… ντομάτες και έκαψαν σημαία της ΕΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

0
2

 

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από τα Προπύλαια προς τη Βουλή πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές με κεντρικά συνθήματα «Δεν στριμώχνουμε τη ζωή μας στα μέτρα τους» και «Φίλη, Τσίπρα, ακούστε το καλά, φέρτε στις σχολές μας, τα αποθεματικά».

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και όταν έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας, φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής άδειασαν, συμβολικά, μπροστά στην είσοδο δυο καφάσια με… ντομάτες!

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και με την άφιξή της στο Σύνταγμα, ομάδα φοιτητών άναψε καπνογόνα έξω από τον προαύλιο χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και έκαψε μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 2 το μεσημέρι, οι φοιτητές αποχώρησαν και ο κύριος όγκος της πορείας κατέβηκε προς τα Προπύλαια, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τους 5.000, ενώ η σημερινή συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί από το 2012, όταν η φοιτητική κοινότητα διαμαρτυρόταν για το σχέδιο «Αθηνά».

«Διαμαρτυρόμαστε για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 20% τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων, και των ΤΕΙ κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσουν υποδομές των ιδρυμάτων, όπως είναι τα εργαστήρια», ανέφερε ο Σταύρος Σκουλής, φοιτητής στο ΤΕΙ Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here