Φόρος – φωτιά για ιδιοκτήτες εταιρικών αυτοκινήτων

0
3

 

Φόρο «φωτιά» θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες εταιρικών αυτοκινήτων σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.

Ειδικότερα στο άρθρο 44 (παράγραφος 1) αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού του φόρου ο οποίος επιβάλλεται στα εταιρικά αυτοκίνητα καθώς μέχρι σήμερα αφορούσε σε εισόδημα για τον χρήση σε ποσοστό 30% του ετήσιου μισθώματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του enikonomia.gr.

Με τη νέα ρύθμιση το συγκεκριμένο ποσοστό «εκτοξεύεται» στο 80% της αγοραίας αξίας ή του μισθώματος με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων σε ποσοστό 50%.

Tο 60% του συνόλου των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων αποτελούν εταιρικά ΙΧ γεγονός που σημαίνει πως με την ισχύ του νέου φορολογικού οι κάτοχοι εταιρικών αυτοκινήτων θα σπεύσουν να επιστρέψουν στις εταιρείες χρονομίσθωσης τα οχήματά τους καθώς κανείς δεν θα επιθυμεί να επιβαρύνει στο εισόδημά του με το 80% της αγοραίας αξίας του αυτοκινήτου ή του ετήσιου μισθώματός του.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι να προκληθεί ένα σοκ στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς θα «βυθιστούν» οι πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων και οι εταιρείες χρονομίσθωσης θα καταγράψουν πολλές ζημιές, γράφει το enikonomia.gr.

Βέβαια περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με τα βουλευτικά αυτοκίνητα τα οποία επίσης αφορούν σε εταιρικά ΙΧ καθώς είναι χρονομισθωμένα από τη Βουλή και αν τελικά ισχύσει το ίδιο καθεστώς και για τους βουλευτές που χρησιμοποιούν εταιρικό αυτοκίνητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here