Φρούριο ο Κορυδαλλός-Συγκεντρώσεις και μικρή ένταση στην περιοχή

0
2

 

 

Φρούριο ο Κορυδαλλός

Φρούριο μοιάζει η περιοχή γύρω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου θα γίνει, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο πατέρας του Φύσσα στον Κορυδαλλό

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, στον χώρο διεξαγωγής της δίκης έφτασαν, χωρίς να κάνουν δηλώσεις, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αλλά και φίλοι του.

 

 

Νωρίς το πρωί μια ομάδα χρυσαυγιτών είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Σολωμού και Γρηγορίου Λαμπράκη. Τα μέλη και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής εκδιώχθηκαν λίγο αργότερα από το σημείο από τις αστυνομικές δυνάμεις και τώρα προσπαθούν να βρουν άλλη δίοδο έτσι ώστε να φθάσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στην είσοδο της αίθουσας που θα γίνει η δίκη, καθώς θέλουν προφανώς, κατά τη συνήθη τακτική τους, να αποθεώσουν τους κατηγορούμενους.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους από το πρωί, ενώ όποιος δεν έχει διαπίστευση δεν μπορεί να προσέλθει στον χώρο της δικαστικής αίθουσας, αλλά ούτε καν να βρεθεί έξω από αυτήν.

Κλειστά τα σχολεία στον Κορυδαλλό

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του δημάρχου Κορυδαλλού και του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης είναι σήμερα κλειστά, ενώ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.
Τέσσερις συγκεντρώσεις στον Κορυδαλλό

Στο δημαρχείο Κορυδαλλού, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, καλεί σε συγκέντρωση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας Πειραιά. Η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής), όπου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει κηρύξει τεράωρη στάση εργασίας.

Επίσης, ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνεται και στο Κρατικό Νίκαιας.

 

Με σύνθημα «Όχι στη δίκη της Χ.Α στον Κορυδαλλό» συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο του Δημαρχείου εργαζόμενοι στο δήμο Κορυδαλλού και φορείς της πόλης καθώς επίσης και βουλευτές της Β΄Πειραιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την είσοδο των φυλακών.

 

 

 

Τεράστιο το ενδιαφέρον από τον Τύπο

Τόσο έξω από τον Κορυδαλλού, όσο και μέσα στην αίθουσα των φυλακών γίνεται το αδιαχώρητο από δημοσιογράφους, με πλήθος εκπροσώπων του Τύπου, ελληνικού και διεθνούς, να παρακολoυθούν τη δίκη.

Τέλος να σημειώσουμε ότι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στον βουλευτή του Ποταμίου Ν.Ορφανό που βρισκόταν σε μια απο τις συγκεντρώσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here