«Μια φωνή», από ΤΗΝ φωνή! Το τραγούδι της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γ.Κορδέλλα σε μουσική Δ.Παπαδημητρίου

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Μόλις έχω ξυπνήσει και ανοίγω το inbox. Βλέπω μήνυμα από το φίλο μου το Μιχάλη.

«Η Χαρούλα σου, καινούργιο τραγούδι, θα σου αρέσει πολύ».

Βλέπω τους δημιουργούς, Δημήτρης Παπαδημητρίου μουσική και Γιώργος Κορδέλλας στίχοι και σκέφτομαι πως η Χαρούλα έχει να τραγουδήσει Δημήτρη Παπαδημητρίου 20 σχεδόν χρόνια, από το »Μη φοβάσαι τη φωτιά», τη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, που συμμετείχε με δυο σπουδαία τραγούδια, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και χαίρομαι που επιτέλους ξανασυναντήθηκαν, όμως, αυτή τη φορά με αφορμή τον κινηματογράφο. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ένας συγκλονιστικός συνθέτης που οι δημιουργίες του με «Χτυπάνε» κατευθείαν στην καρδιά, όπως αυτό το τραγούδι, μπαίνω στο You Tube να το ακούσω κι άρχισαν να τρέχουν δάκρυα… Η ερμηνεία της Χαρούλας είναι σπαρακτική. «Μια φωνή» ο τίτλος του από… ΤΗ φωνή! Τη μέγιστη φωνή! Τη φωνή που μπαίνει μέσα μας και μας «Διαλύει».

Το τραγούδι «Μια φωνή» της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» του σκηνοθέτη Γιώργου Κορδέλλα που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου από τη Feelgood, ξυπνάει το παρελθόν, από ιστορίες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, για έναν έρωτα παλιό. Λίγα λόγια για την ταινία: Σμύρνη 1922: Η νεαρή Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αθήνα 1987: η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.

Τέτοια τραγούδια έχουμε ανάγκη όσο για την ταινία θα τα πούμε μετά την προβολή…

*Ο Γιάννης Κολλιάκος είναι εραστής του ελληνικού τραγουδιού, μελετώντας το χρόνια επί της ουσίας

Σχετικά Άρθρα

Ένα σχόλιο
  1. Ο/Η Δέσποινα Α. λέει:

    Όταν τραγουδά η Αλεξίου, το… αχ των ανθρώπων χάνει την αξία του. Είναι φωνή – μαχαιριά, πιο… μαχαιριά από το αχ των ανθρώπων.
    Για το υπέροχο νέο, ευχαριστούμε.


Αφήστε το σχόλιο σας

*